DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
F1

Valaki nagyon vágyik Kvjat ülésére

A szakma szinte biztosra veszi, hogy a Toro Rosso lecseréli Danyiil Kvjatot - ha nem most, akkor év végén. Az ülésére legesélyesebb Pierre Gasly mindenesetre lesben áll.

Noha a Red Bull pilótaprogramját igazgató Helmut Marko nemrég védelmébe vette Danyiil Kvjatot, az orosz pilóta továbbra is nagy nyomás alatt van, hiszen újabb baklövések, vagy csak simán újabb gyenge teljesítmények miatt bármikor leválthatják a Toro Rossónál - persze a cserére sokkal nagyobb esély van a szezon végén. Pierre Gasly, az energiaitalosok legígéretesebb tagja jelenleg a GP2-ben versenyez, ahol a második helyen áll a bajnokságban, s bár első számú célja a nevelőszéria megnyerése, fél szemét azon a bizonyos Toro Rosso-ülésen tartja.



„Számomra egyértelmű a cél: a következő évben már a Forma-1-ben akarok versenyezni, meg akarom szerezni azt a Toro Rosso-ülést” - nyilatkozta Gasly a GPUpdate.net-nek. „Próbálom a legjobbat nyújtani ahhoz, hogy ez sikerüljön, ebben a pillanatban pedig eléggé jól állok - nagyon fontos, hogy megszerezzem a vezetést, hogy megmutassam a Red Bullnak: készen állok. Mindent meg fogok tenni ezért.” Paddock-pletykák szerint Gaslynak arra is esélye van, hogy már a két héttel későbbi Belga Nagydíjon elfoglalhatja Kvjat helyét a Toro Rossónál.

A francia pilóta azonban rendíthetetlen, és nem foglalkozik a híresztelésekkel. „Hogy őszinte legyek, nem hallgatok az ilyesmire. Már az, hogy itt vagyok, az is rengeteg energiát igényel, ezért a fontos dolgokra kell koncentrálni” - utalt a francia a GP2 bajnoki címére. „Jelenleg a GP2-ben a Premánál versenyzek, így minden energiámat erre kell fordítani - aztán pedig meglátjuk, hogy mi fog történni. Ha kapok egy telefonhívást, készen állok mindenre, de azért a saját dolgommal is foglalkozom” - tette hozzá Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: