DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Így szavaztatok: 1. Verstappen, 5. Hamilton

Véget ért a pilótarangsoroló szavazásunk, melyben az első négy helyre nem fért oda a bajnoki éllovas, a németek közül pedig csak egy fért oda az első tízbe: Pascal Wehrlein. Ja, és Kvjat lett a leggyengébb.

Közel ezer olvasó szavazott a héten meghirdetett játékunkban, melyben arra kértünk titeket, hogy értékeljétek a versenyzők idén nyújtott teljesítményét. Így alakult ki az első félév pilótarangsora, mely bizony több meglepetést is tartogatott a számunkra.

Azon persze annyira nem döbbentünk meg, hogy az idei évben a mezőny legjobbjai közé berobbanó Max Verstappen fölényesen nyerte a szavazást, azon már annál inkább, hogy a világbajnoki éllovas Lewis Hamilton az első négybe sem fér be: a hollandon kívül Ricciardo, Perez és Raikkönen is megelőzte őt. Hamilton csak egy hellyel került a szezon másik felfedezettje, Pascal Wehrlein elé, akit a hatodik helyre tettetek, rajta kívül a McLaren párosa, valamint Sainz és Grosjean fért még be az első tízbe.

verstappen_barwin_cs



Ebből az is következik, hogy Rosberg és Vettel nem, ők jönnek a 11-12. helyen honfitársukat, Hülkenberget megelőzve. A Williams párosa nem szerepelt valami jól, Bottast a 14., Massát a 16. helyre tettétek, míg kettejük közé Magnussen ékelődött be. Az alsóházban következik Gutierrez, Haryanto, Ericsson, Nasr és Palmer, a sort pedig Kvjat zárja.

Mielőtt közölnénk a teljes sorrendet, nézzük, az egyes kategóriákban ki kapta a legtöbb, és a legkevesebb szavazatot:

 

A legtöbb

A legkevesebb

Kitűnő

Verstappen

52%

Nasr

0%

Elég jó

Ricciardo

56%

Kvjat

5%

Elmegy

Hülkenberg

57%

Verstappen

9%

Vacak

Massa

41%

Ricciardo

1%

Borzasztó

Kvjat

41%

Raikkönen

1%

És akkor a sorrend:

1. Verstappen
2. Ricciardo
3. Perez
4. Raikkönen
5. Hamilton
6. Wehrlein
7. Alonso
8. Button
9. Sainz
10. Grosjean
11. Rosberg
12. Vettel
13. Hülkenberg
14. Bottas
15. Magnussen
16. Massa
17. Gutierrez
18. Haryanto
19. Ericsson
20. Nasr
21. Palmer
22. Kvjat

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: