DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

HIVATALOS: Megvan a Manor új pilótája

Ez nem tartott sokáig: alig fél órával Rio Haryanto kirúgásának bejelentése után a Manor máris közölte, ki folytathatja Pascal Wehrlein partnereként az idei F1-es szezont.

A Manor a Mercedes juniorversenyzőjét, a Renault eddigi tesztpilótáját, Esteban Ocont ülteti autóba, ezzel a két Mercedes-junior csapattársként folytatja. A 19 esztendős francia versenyző, aki a szezon eddigi részében a Mercedes DTM-csapatánál versenyzett – épp Wehrlein utódaként – a Belga Nagydíjon mutatkozhat be a Formula-1-ben.

ocon_manor_cs



„Készen állok az előrelépésre, köszönhetően a Formula-1-es tartalékversenyzőként szerzett tapasztalatomnak” – nyilatkozta a francia. „Szeretném megköszönni a Renault-nak és a Mercedesnek azt, hogy együtt dolgoztak ezért a lehetőségért, melyet egyúttal persze a Manornak is köszönök. Élni fogok vele! Már túl vagyok az üléspróbán, találkoztam a csapat tagjaival, szóval készen állok a feladatra.”

Esteban Ocon, aki előrelépését a Renault és a Mercedes vezetősége egyaránt üdvözölte, generációja egyik legnagyobb tehetsége: tavalyelőtt újoncként, többek közt Max Verstappent megelőzve szerezte meg a Formula-3-as Európa-bajnoki címet, míg tavaly roppant stabil teljesítményének, többek közt sorozatban szerzett 11 dobogójának köszönhetően a GP3-as szériát nyerte meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: