DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Grosjean a NASCAR pályahatáraira szavaz

A Haas F1-es pilótája megnézett egy NASCAR-futamot és nagyon tetszett neki, amit ott látott - szerinte az nem baj, ha egy kicsit el lehet hagyni a pályát, mert az amúgy is kockázatot jelent.

A pályaelhagyással kapcsolatos huzavonáról ezúttal Romain Grosjean, a Haas-istálló francia pilótája fejtette ki a véleményét - szerinte a NASCAR-sorozathoz kellene hasonlítania a Formula-1-nek. A maga részéről támogatná a szabályok lazábban vételét.

BottasWilliams



"Szeretem a szabadságot, azt, hogy nyugodtan fordulhass szélesen, szerintem jól néz ki, amikor a kerékvetők felett-mögött vagyunk" - nyilatkozta Grosjean, aki azt is kifejezte: szerinte a NASCAR Sprint Cup szabályértelmezése lenne a legjobb.

"Néztem a NASCAR futamát Sonomában, a pályahatárok... nem tudom, minek festik fel a fehér vonalat. Az autók jól néznek ki és mindenki ugyanazt csinálja. Ez végül rizikósabb, mert átmész a kerékvetőn, ahol kisebb a tapadás, úgyhogy én támogatnám azt, hogy lehessen szélesen fordulni."

"Ott már úgysem olyan a tapadás, azt persze senki nem akarja, hogy teljesen szélesen forduljanak az autók, de egy kicsit kimenni, rá a kerékvetőre, azt szerintem engedni kell." A francia pilótának egyébként nem tetszett, ahogy a Német Nagydíj első kanyarját kezelték Charlie Whitingék, szerinte talán jövőre, az öt másodperccel gyorsabb autókkal lehet ennek értelme."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: