DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

A McLaren akár negyedik is lehet a bajnokságban?

A Force Indiát és a Williamst 15 pont választja el egymástól az F1-es konstruktőri bajnokságban, a McLaren pedig javuló formát mutat, ez pedig komoly csatában eszkalálódhat a szezon második felében.

A Williams úgy vágott neki a 2016-os szezonnak, hogy sikerként fogják elkönyvelni, ha sikerül megtartaniuk a konstruktőri harmadik helyezésüket. Ennek ellenére 12 futam után mindössze a negyedikek, és ha így folytatják, a szezon utolsó felében vért kell majd izzadniuk azért, hogy ezt is megóvják a Force Indiától - a silverstone-iaknak mindössze 15 egység a lemaradása a szezon elején konstans pontszerző grove-iakkal szemben. Nico Hülkenberg, aki remek hetedik helyet szerzett Hockenheimben, úgy véli, hogy a nyári szünet után komoly csata vár rájuk a Williamsszel, ám párbajukba az utóbbi futamokon feljavuló McLaren is bele fog szólni.



„Láttam Jensont a visszapillantó tükrömben, és azt kell mondjam, remek autójuk van. Nagyon kemény csatát várok a három csapat között szezon végéig, rettentően intenzív lesz” - idézte a Motorsport.com a hétvégén hat pontot szerző német pilótát. „Nagyon magas volt a gumikopás, ezért komoly mértékben vigyázni kellett a gumikra. Ennek ellenére sima versenyt futottam. Nem sikerült elkapnunk a Williamst a rajtnál, a stratégiának köszönhetően viszont igen - sőt, ami azt illeti, segítettek is nekünk ebben! Ezen kívül minden simán alakult, és szinte végig egyedül autóztam.”

Hülkenberg elmondta, hogy nem csalódott amiatt, hogy nem sikerült versenybe szállniuk a Ferrarival (a német 23 másodperccel Kimi Raikkönen mögött ért célba), noha a szabadedzések azt mutatták, talán ez is lehetséges. „Pénteken nagyon szorosnak tűnt, de mindig van valami a tarsolyukban, amit a verseny napján elő tudnak rántani, mi pedig nem. Az igazat megvallva nem is számítottam rá, hogy egy szinten leszünk velük” - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: