DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel nem áll ki Raikkönen mellett

A Ferrari finnje az agresszívan védekező Max Verstappenre és a stewardokra is kifakadt, csapattársa azonban megvédte a hollandot – de Raikkönennel sem fordult teljesen szembe.

A Magyar Nagydíj kevés csatáinak egyike a Red Bullos Max Verstappen és Kimi Raikkönen között zajlott. Ahogy az eddigi összecsapásokat a mezőny legfiatalabb és legidősebb tagja között, ezt is Verstappen nyerte: a holland megakasztotta a 14. helyről induló, frissebb gumikon érkező finnt, és a leintésig kivédekezte támadásait. Egy ízben össze is értek, Raikkönen Ferrarijáról letört egy szárnydarab, meglepő módon azonban az esetet nem is vizsgálták.



Raikkönent feldühítette fiatal ellenfelének agresszivitása, és a versenyirányítást is kritizálta. Csapattársát, Sebastian Vettelt is megkérdezték, aki a vitában egyértelműen nem állt Raikkönen, de Verstappen oldalára sem.

„Nézzék, azért vagyunk itt, hogy versenyezzünk. Max egyik erőssége, hogy nagyon agresszív, ennek következtében nyilván néha átlépi a határt. Én ellene vagyok a büntetéseknek és a komplikált szabályoknak” – idézi a planetf1.com a negyedik helyen célba érő versenyzőt, aki Raikkönennel épp ellentétes okból szólt oda a döntéshozóknak: „Ostobának tartom ezt a hozzáállást, úgy gondolom, a kívülállók nevetnek rajtunk. Számunkra nehéz, mert sok mindent nem tudunk csinálni.”

„Úgy gondolom, idővel le fog higgadni, egy kis időt adjunk még neki. Ugyanakkor ez az egyik erőssége, persze ha épp te vagy mögötte, és ide-oda kezd mozogni, akkor nem vagy boldog” – tért vissza Verstappenre, majd továbblépett csapattársára: „Kimi viszont az egész mezőny egyik legkorrektebb versenyzője, de vele is előfordul néha az ilyen. Hosszúak a versenyek, hosszú a szezon, biztos vagyok benne, hogy újra találkozni fognak.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: