DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

McLaren: Miénk a negyedik legjobb autó

A Hungaroringen újabb fontos lépést tett meg a lassan felzárkózó F1-es istálló: egész hétvégén csak a három topcsapat bizonyult gyorsabbnak náluk, egészen pontosan Fernando Alonsónál.

Már tavaly is különleges volt a Magyar Nagydíj a McLaren-Honda számára, a versenyen ötödik helyezést ért el a csapat, amelyet azóta is csak egyszer sikerült megismételni. Idén nem végeztek ennyire elöl, bizonyos szempontból viszont Fernando Alonso hetedik pozíciója még meggyőzőbb: ezúttal nem szóltak bele a végső sorrendbe kiesések, sem biztonsági autó, mindössze a bajnokságot uraló három csapat, a Mercedes, Red Bull és Ferrari két-két autója végzett a McLaren előtt. Alonso egyébként egész hétvégén nem tudott elszakadni ettől a hetedik helytől: mindhárom szabadedzésen és az időmérőn is ebben a pozícióban végzett.



„Pozitív hétvége volt a csapat számára, mi vezettük a középmezőnybeli csoportot” – értékelt a Magyar Nagydíj után a Honda motorfőnöke, Yusuke Hasegawa. „Folyamatosan a negyedik leggyorsabbak voltunk, és Fernando lett a legjobb a ’többiek’ közül, hetedik helyen zárta az összes felvonást.”

Bár Jenson Button nem tudta befejezni, pozitív hír, hogy kieséséhez nem a motorral kapcsolatos probléma vezetett: „Jensont a fékrendszer egyik szenzorjának meghibásodása hátráltatta, amely a mezőny végére vetette őt az első körökben. Végül a csapatnak olajszivárgás miatt kellett kihívnia az autóját. Pillanatnyilag nem látunk semmiféle problémát, amely az erőforráshoz köthető, de a csapat folytatni fogja a vizsgálatot. Újabb keserédes hétvége volt, a garázs egyik fele boldog, a másik csalódott.”

A konstruktőrök között a McLaren továbbra is hetedik pozícióban áll, 7 egységgel a Toro Rosso mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: