DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: Gyorsabbak voltunk a Red Bullnál

A Ferrari német versenyzője szerint egyértelműen megvolt a tempójuk ahhoz, hogy dobogón végezzenek az F1-es Magyar Nagydíjon, ám a Hungaroring nehéz vonalvezetése kifogott rajtuk.

Sebastian Vettel azzal a céllal vágott neki a vasárnapi versenynek, hogy az időmérőn mutatott gyengébb forma ellenére is legyőzze a Red Bullokat. Ez azonban csak részben sikerült a négyszeres világbajnoknak: az első kiállásoknál bejött Max Verstappen elé, ám Daniel Ricciardót hiába támadta a futam utolsó szakaszában, az ausztrált már végül nem tudta megelőzni a pályán. Pedig Vettel szerint egyértelmű, hogy ma a Ferrarinak volt jobb a tempója a két rivális csapat közül:

Vettel-Hungaroring



„Szerintem sokkal gyorsabbak voltunk, de tudjuk, hogy ez Magyarország és itt ez nem elég” – nyilatkozta Vettel a Motorsport.com hasábjain. „Úgy vélem, fél-egy másodperc is volt az előnyünk a végén, de ez sem volt elég az előzéshez. Tudjuk, hogy nekünk frissebb a gumink és a végén visszazárkózunk majd, de itt elég trükkös az előzés kivitelezése.”

„Megvolt a tempónk ahhoz, hogy dobogóra álljunk, de világos volt, hogy ha elöl vagy, agresszívebb lehetsz, ahogy a Red Bull az is volt, így nem volt esélyünk elmenni mellettük. Gyorsabbak voltunk, de a pályán nem tudtunk előzni. Szerintem ez is azt mutatja, hogy ha előrébb végeznénk az időmérőn, egyszerűbb életünk lenne a versenyeken” – vélekedett a negyedik helyen záró pilóta.

A Ferrari sorozatban a harmadik nagydíjon szerzett kevesebb pontot, mint a Red Bull, így már csak egyetlen pont az előnyük az energiaitalosokkal szemben a konstruktőri tabellán. Vettel mindenesetre azt elismerte, hogy továbbra sincsenek a Mercedes szintjén: „Ők más ligában játszanak egyelőre” – mondta a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: