DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Legalább végre hallottuk Kimit!

Így reagált a Red Bull holland versenyzője a leintést követően, amikor kiderült, hogy a finn panaszkodott rá. Verstappen szerint szabályos volt a védekezése, és inkább a ferraris volt túl optimista.

A nem túl akciódús Magyar Nagydíj egyik legérdekesebb csatáját Max Verstappen és Kimi Raikkönen vívta egymással: a két fél már Barcelonában és Spielbergben is egymásra talált, most pedig koccanásig fajult kettejük küzdelme. Raikkönen a csata hevében szabálytalannak minősítette ellenfele magatartását a rádióban:

rai-ves-2



„Jobbra mozdult, aztán pedig vissza balra, amikor már ott voltam, és le is tört egy darab az első szárnyamból. Ha nem áll meg, összeütközünk. Én mozdultam először, ő követte a mozgásomat: amikor úgy döntöttem, kívülre megyek, ő követett, szóval ez nem volt fair.”

Verstappen a leintés után így reagált a 2-es kanyarban történtekre és a ferraris panaszára: „Legalább végre halljuk Kimit a rádióban, ez jó!” – viccelődött a holland. „Nem, szerintem nincs semmiféle probléma, minden tiszta volt. Csak egyszer mozdultam. Nagyon furcsa lenne szerintem, ha megbüntetnének. Láttam, hogy érkezik, szóval elég optimista volt, hogy megpróbált belül beesni, mivel én is befelé húztam, és ezért fékeznie kellett. Blokkoltak a kerekei, és eltalálta az autóm hátulját vagy a kerekemet, nem tudom. Előfordul az ilyen.”

Raikkönen az autóból kiszállva már valamelyest higgadtabban értékelt: „Nem az én kötelességem eldönteni, hogy korrekt volt-e vagy sem. Láttam olyat, hogy ennél sokkal kevesebbért büntettek valakit, de meglátjuk. Csalódott vagyok, mert nem tudtam őt megelőzni. Az autó jól működött, remek tempóm volt, de nem a legkönnyebb itt előzni” – mondta a rutinos pilóta. A versenyfelügyelőség egyelőre nem vizsgálja az incidenst.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: