DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso: Elfogadhatatlan az autóink versenytempója

Fernando Alonso, a McLaren pilótája már sokszor panaszkodott arra, hogy nem élvezi a jelenlegi F1-es gépek vezetését. A spanyol tehát örül a jövő évi autókat gyorsító szabályoknak.

A spanyolok világelsője korábban azt is lenyilatkozta, hogy a jövője is attól függhet, mennyire lesz élvezhető számára a 2017-es versenygépek vezetése. Emellett a McLaren gyenge szereplése sem lehet túl inspiráló Alonsónak, aki ezeknek köszönhetően egyáltalán nem biztos, hogy a száguldó cirkusz tagja lesz a jövő szezonban is.

A McLaren pilótája az autók tempójának bírálásával kezdte nyilatkozatát, mikor arról kérdezték, jobban lelkesedne-e az F1-ért gyorsabb autókkal: „Talán igen, ez lenne a cél. Úgy gondolom, hogy az autók most túl lassúak, ami szemmel látható – különösen a versenytempónál.”

A kétszeres világbajnok szerint a kvalifikációs időkkel nincsen gond: „Az időmérőn a végső beállításoknál és a lágy gumikon, amiket használunk a köridők rendben vannak. De aztán a versenyen határozottan visszaesik a tempó.”

 Dppi_alonso_07.24.



Alonso már most előre várja, milyenek lesznek a 2017-es versenygépek: „Jövőre az autókban sokkal több lesz a kihívás és sokkal izgalmasabbak lesznek. A sebesség a kanyarokban talán olyan lesz, amit a múltban éreztünk, amilyennek az F1-nek kellene lennie.”

A spanyol szerint borzalmas, hogy az alsóbb kategóriák sem sokkal lassabbak a Formula-1-nél: „Azt hiszem a GP2-ben a pénteken, két vagy három másodperc volt a különbség az első szabadedzéseken az F1-hez képest, ami elfogadhatatlan. Tehát a következő évben remélhetőleg visszatérhetünk a normális száguldó cirkuszba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: