DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

2017-ben újabb átalakítások a Hungaroringen

A következő évben megkezdik a lelátók és a paddock épületeinek nagyszabású átalakítását a mogyoródi versenypályán, jelentette be a helyszínen Szijjártó Péter, miután egyeztetett erről Bernie Ecclestone-nal.

A külügyminiszter szombaton látogatott ki a Hungaroringre, ahol a Magyar Nagydíjra megérkezett Formula-1-es mezőny először próbálhatja ki az idei évre lefektetett új aszfaltot. Már korábban is arról volt szó, hogy a felújítási munkálatok több lépcsőben, több éven át zajlanak majd, és Szijjártó Péter most megerősítette, hogy be is fogják tartani az Ecclestone-nak tett ígéretüket, így jövőre az aszfaltot körülölelő létesítmények kerülnek sorra.

DSC_0011



„Az aszfalt és a rázókövek megújultak a legutóbbi verseny óta, most pedig meg kell kezdenünk a főépület átalakítását vagy egy teljesen újnak az építését, el kell végeznünk a munkát a célegyenesben lévő tribünön és ki kell cserélnünk a lelátókat” - nyilatkozta.

„Ha valaki megnézi például az Egyesült Arab Emirátusok pályáját, látható, hogy nem 21., hanem már 22. századi létesítményekkel várják az odalátogatókat. Ez itt viszont egy tradicionális hely, és a tradíció egy ideig elég ahhoz, hogy bebiztosítsa egy futam helyét, ám egy idő után természetesen nekünk is haladni kell a korral.”

Az átalakítások újabb köre 2017-ben kezdődik, de nem az év elején, hanem majd ősszel, a következő versenyidény végén, tehát a jövő évi Magyar Nagydíjon utoljára még a jelenlegi lelátók lesznek használatban. A miniszter továbbá hangsúlyozta, hogy a kormány eltökélt célja kibővíteni a pálya szerepkörét, hogy az ne csak a különféle versenysorozatok otthonaként funkcionáljon.

„Szeretnénk, ha a Hungaroring a magyar nemzetgazdaságban a jelenleginél sokkal nagyobb szerepet játszana. Egy egészéves versenypályává akarjuk változtatni, amely autóipari és gumiipari teszteknek ad otthont.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: