DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Horner szerint pilótái is gyorsak lehettek volna

Max Verstappennek és Daniel Ricciardónak sem volt tiszta időmérő edzése az F1-es Magyar Nagydíjon. Christian Horner szerint mindketten gyorsabb kört tudtak volna futni a végén.

Mindkét Red Bullban benne volt a javítás lehetősége, de egyikük sem tudott élni ezzel a hungaroringi időmérő végén. Christian Horner mégis elégedett lehet, hiszen pilótái a Mercedesek mögött a harmadik és negyedik pozícióból vághatnak neki

Horner felhívta a figyelmet egy olyan dologra, ami sokak figyelmét elkerülte: „Azt ki kellene emelni, hogy Rosberg Daniel mögött volt, és így sikerült lila középső szektort futnia. ”

Amikor a Red Bull csapatfőnökét felvilágosították, hogy a németet vizsgálják a sárga zászló miatt, így reagált: „Azt a köridejét? Akkor ez a versenybírók döntésétől függ.”

 Dppi_horner_07.23.



A brit szakember szerint nem minden úgy alakult az időmérőn, ahogy eltervezték: „Sajnálatos, mert Daniel három és fél tizeddel jobb volt, ami elég kényelmesen beosztható lett volna. A második sor mindenesetre nagyszerű pozíció a rajtra, ráadásul Max a második kifutásánál nem ért fel a gyors körére.”

Horner így emlékezett vissza Verstappen balszerencséjére: „Mondtuk neki, hogy 'gyerünk, meg kell csinálnod!' és azt hiszem, próbált kiépíteni egy különbséget maga előtt, így késte le az új kört nyolc tizeddel. Ezt is sajnálhatjuk, mivel ő is gyorsabbnak tűnt.”

Amikor azt kérdezték a csapatfőnöktől, mennyi esélyt lát a címvédő istálló ellen a futamon, a brit így válaszolt: „A Mercedes hosszú etapjai nagyon erősek voltak, kemény kihívás lesz számunkra tartani őket a versenyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: