DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Még bárki vezethet jövőre a Renault-nál

Massa, Ocon és Vandoorne neve is felmerült az F1-es csapattal kapcsolatban – a Renault maga is olajat öntött a tűzre egy kijelentésével. Magnussen megint hoppon marad?

A Formula-1-be gyári csapatként visszatérő francia autóóriás nem fogalmazott meg nagy elvárásokat első szezonjával kapcsolatban, de az eredmények így is messze elmaradnak attól, amire bárki számított. Könnyen lehet, hogy 2017-ben a teljes versenyzőpáros lecserélésével próbálnak változást elérni: nem titok, hogy mind Kevin Magnussen, mind Jolyon Palmer is csak egy éves szerződéssel rendelkezik, a csapat pedig azt is elismerte, a pilóták jövője egyáltalán nem biztos.

„Túl korai elkezdenünk arról tárgyalni, hogy mi fog a következő évben történni. Sokkal inkább erre a szezonra, a hátralevő részére koncentrálunk. Még csak a felénél tartunk, korán van” – nyilatkozta Andy Stobart, a Renault szóvivője a dán BT újságnak. Ami a felállással kapcsolatos pletykákat, és az arra vonatkozó híreket illeti, hogy Magnussen egyéves szerződési opcióval rendelkezik, ennyit mondott: „A részünkről még semmi sincs elhatározva, a többi pedig pusztán spekuláció. Az utóbbi privát kérdés köztünk és Kevin Magnussen között.”



A találgatás az egyik fő esélyesként Esteban Ocont nevezi meg a Renault ülésére: az F3-as és GP3-as bajnokot a közvélemény késznek érzi a Formula-1-es bemutatkozásra, és az sem mellékes, hogy a csapatnak vele francia pilótája lehet. Felipe Massa, Stoffel Vandoorne, de még Danyiil Kvjat neve is felmerült.

A BT szerzője így kommentálta a nyilatkozatot – szerinte Magnussen ismét szorult helyzetbe kerülhet: „Ezek az opciók általában szeptember-október környékén rendeződnek. Ha ennél későbbre csúszik, Kevin ugyanabban a helyzetben találhatja magát, mint a McLarennél. Úgy gondolom, a Renault elsősorban arra koncentrál, hogy a csapatát fejlessze, beleértve azt, hogy akár 100 embert toborozzanak Enstone-ba a következő szezonra. Ezenfelül számos versenyző nem rendezte még szerződéses ügyeit.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: