DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Bottast a finnek, Massát a magyarok vonzzák a Hungaroringre

Bár a Williams hagyományosan nem teljesít jól a lassú Hungaroringen, a pálya mindkét pilótájuk számára különleges, hiszen eltérő okokból itt szokatlanul nagy szeretetet kapnak a rajongóktól.

1994 óta nem múlt el úgy Magyar Nagydíj, hogy ne lett volna legalább egy finn versenyző a mezőnyben, az északi ország sportrajongói pedig az évek során első számú F1-es otthonukká fogadták a Mogyoródot, ami a hazájukhoz egyik legközelebb eső versenypálya. A Kimi Raikkönen nevét skandáló, sört szorongató csoportok már hozzátartoznak a hétvége alaphangulatához, de a már negyedik szezonjában járó Valtteri Bottast is ugyanúgy támogatják, ami lelkesítően hat rá.

Dppi_00116010_035



„A Hungaroring talán a legkeményebb pálya a szezon ezen időszakában” - mutatott rá Bottas a Williams előzetesében. „A legkönnyebbnek semmiképp sem nevezhető a keskeny vonalvezetésének és a lassú, technikás kanyaroknak köszönhetően. Ráadásul mindig nyáron jövünk, amikor nagyon nagy a forróság. A versenyt viccesen olykor Finn Nagydíjnak is nevezik, mivel tízezres nagyságrendben érkeznek finn rajongók a helyszínre. Sokat számít, hogy láthatom a zászlónkat és érezhetem a támogatást.”

Felipe Massát szintén komoly rajongói had fogadja Magyarországon, ez azonban teljesen más történésre, a brazil 2009-es sérülésére vezethető vissza, amelyet követően sokan szoros érzelmi szálakat építettek ki az egy ideig Budapesten gyógyuló pilóta iránt.

„Magyarországhoz a balesetem miatt már rengeteg szál fűz. Ennek hatására azt mondhatom, hogy itt vannak a legelképesztőbb rajongóim, akik mindig kifejezik a támogatásukat felém. Bármerre is megyek, követnek engem, és mindig kapok tőlük ajándékokat. Jó érzés ide visszajönni és eltölteni velük egy kis időt” - beszélt várakozásairól Massa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: