DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 18. szombat
F1

Már most érezni a javulást a McLarennél

Stoffel Vandoorne, az F1-es istálló fiatal pilótája legutóbb a barcelonai évközi teszten ülhetett a McLarenben és elmondása szerint egyértelmű az előrelépés ahhoz képest.

A McLaren-Honda szupertehetsége, a fiatal Stoffel Vandoorne legutóbb májusban, a barcelonai évközi teszten vezette az istálló autóját - most Silverstone-ban ismét birtokba vehette. Elmondása szerint két hónap alatt is egyértelműen érezhető a változás, méghozzá pozitívan.

meki



"Igen, érződik a pozitív irányú változás Barcelonához képest" - mondta a belga pilóta a szerdai tesztnapot követően. "Ahogy beültek az autóba, rögtön érezni lehetett ezt, ami nagyszerű dolog, egyenesen előre haladunk. Azonban az nem érződik pontosan, hogy mi is javult és bár az adatokból látjuk, még nem tartunk ott, ahol akarunk."

"A teszt során nagyon kemény munka folyik a háttérben és nem csak az aerocsomaggal kapcsolatban, de a Honda révén a motor terén is dolgozunk" - beszélt az istálló munkájáról a fiatal pilóta. 

"Régen ültem már Formula-1-es autóban és ahányszor csak beülök, mindig rendkívül gyorsnak tűnik. Természetesen szeretnék hasznot húzni ebből a napból is, hiszen a fiatal pilótáknak nem nyílik sok lehetőségük a tesztelésre, úgyhogy ki kell használnom és annyi kört megtennem, amennyit csak lehetséges" - mondta a saját vonatkozásáról Vandoorne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: