DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Maldonado örül, hogy nem szenved a Renault-nál

Pastor Maldonado a hétvégén az IndyCar versenyén vendégeskedik egy csapat meghívására, de elmondása szerint továbbra is az F1 az elsődleges célpont számára - viszont csakis egy erős istállónál.

A venezuelai ugyan elvesztette az ülését az enstone-i alakulatnál az idei évre, de így sem tétlenkedik, hiszen a Pirelli oldalán segédkezik a 2017-es F1-es abroncsok tesztelésében. Emellett időnként feltűnik különféle sorozatok paddockjában, így jelenleg épp Iowában tartózkodik az IndyCar versenyhétvégéjén, ahova a KVSH Racing meghívására érkezett. Mint kiderült, annak az Adam Parrnak a közbenjárására utazott el az oválpályára, akivel korábban a Williamsnél dolgozott együtt, és aki most a KVSH vezetőivel áll kapcsolatban.

13631620_836523023147129_5570512980956372861_n



A csapat társtulajdonosa, Kevin Kalkhoven elárulta, kicsi az esélye annak, hogy ők idén versenyzési lehetőséget adnának a venezuelainak, hiszen ebben a szezonban csak egyetlen autót futtatnak Sebastien Bourdais-vel, és egyelőre nem szívesen osztanák meg a figyelmüket. Maldonado sem ragaszkodik a gyors kategóriaváltáshoz, hiszen elmondása szerint számára is nagy ugrást jelentene az oválpályákkal tűzdelt amerikai sorozathoz csatlakozni.

„Jó lenne, ha egy napon ezt is hozzáadhatnám az önéletrajzomhoz. A Formula-1 a szerelmem és az elmúlt 15 évben mindig Európában versenyeztem. De persze sohasem tudhatjuk, mit hoz a jövő, ezért nyitott vagyok különféle lehetőségekre” - idézi a 2012-es Spanyol Nagydíj győztesét az Autosport. „Próbálunk még F1-es ülést találni, de az a sorozat elég nehéz helyzetben van gazdasági szempontból, és a csapatok között is elég nagyok a különbségek. Mindenképpen olyan csapatot keresek, amellyel erős pontokért lenne lehetőségem harcolni. Ha a Formula-1-ben nem találok jó ülést, akkor körbenézek itt, de még olyan dolgok is érdekelnek, mint például a Le Mans-i 24 órás.”

Maldonado helyét ugyan idénre Kevin Magnussennek adta a Renault, de a venezuelai látva a mezőny hátsó felében küszködő gyári csapat formáját, egyáltalán nem bánja, hogy így alakultak a dolgok.

„Ha megnézzük a csapat jelenlegi helyzetét, azt hiszem, nagyon szerencsés vagyok, hogy magam mögött hagytam őket. Az elmúlt két évben szörnyű időket élt meg a csapat. Kezdtünk kifogyni a pénzből és nagyon-nagyon nehéz körülmények uralkodtak. Ugyanakkor viszont megtanultuk, hogyan éljünk túl és hogyan hozzuk ki a legtöbbet abból, amink van. Most azonban jó, hogy egy kicsit kimaradok ebből” - mondta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: