DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Red Bull: A Mercedes nem bír a versenyzőivel

Miután neki is okozott jó pár fejfájást Vettel és Webber kezelhetetlen párosa, Christian Horner úgy véli, hosszú távon nem tartható a Mercedes F1-es felállása. Azt viszont reméli, hogy csapatutasítás nem lesz a németeknél.

A Red Bull vasárnap csak örülhetett a Mercedes-pilóták ütközésének, ugyanis az utolsó kör kezdetén még azon izgultak, Max Verstappen megtartja-e a dobogós helyet, a holland pilóta azonban végül másodikként ért célba, köszönhetően Nico Rosberg hátraesésének sérült autóval. A csapat főnöke, Christian Horner – akinek évekkel ezelőtt Sebastian Vettel és Mark Webber okozott néhány nehéz pillanatot – arról beszélt, a Mercedes eljutott arra a pontra, amelyen versenyzői kezelhetetlenné váltak.

„Hosszabb távon mennyire tartható egy csapat számára, hogy ezzel a párossal folytatja?” – tette fel a kérdést Christian Horner. Versenyzőik közös incidensei miatt a Mercedes idén több pontot veszített, mint bármikor korábban. Ha a csapat nem lenne ennyire domináns, sokkal fájóbb lenne számukra a pilóták által eldobott mennyiség. „Tudjuk, milyen helyzetben vannak, figyelembe véve a versenyképességüket, ám biztos vagyok benne, hogy ezek a gondok nem csupán erre a futamra fognak korlátozódni.”



Még ha a csapatot meg is tépázza, a show-nak mindenképp jót tesznek az ehhez hasonló jelenetek: „Ez egy vonzó elem a sportban. Ha domináns autód van, remek dolog, hogy megengedheted a fej fej melletti versenyzést.” A Red Bull csapatfőnöke nem ért egyet azzal, hogy a Mercedesnél a csapatutasítás is felmerült megoldásként: „Elegendő előnyük van a mezőny többi részéhez képest, miért kellene gondolkodniuk rajta? Sokkal inkább érdeklődést generál a Formula-1 iránt, jót tesz a sportnak, hogy van két csapattárs, akik nem a legjobb cimborák.”

„Roppantul nehéz kezelni ezeket a helyzeteket, mert nem számít, a versenyzők mennyire mondják magukat csapatjátékosnak, ők saját magukért versenyeznek. A motorsport legfőbb díjáért küzdenek, ezért elkerülhetetlen, hogy végső soron azt fogják tenni, ami nekik kedvez. Biztos vagyok benne, hogy nem ez marad az egyetlen az év hátralevő részében” – mondta Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: