DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Wolff szerint esztelen volt Hamilton és Rosberg

A Mercedes főnöke szerint nem tudja, mit fog mondani két F1-es pilótájának az újabb ütközés után - ez könnyen lehetett volna kettős kiesés, ennek pedig véget kell vetni.

Lewis Hamilton és Nico Rosberg nagyot vívott egymással az Osztrák Nagydíjon, majd az utolsó körben összeütköztek - ennek a címvédő örülhetett, mert ő megnyerte a futamot, Rosberg ellenben csak negyedikként ért célba. Barcelona után újra nagy a feszültség a Mercedesnél, Toto Wolff sem volt elragadtatva a történtektől.

Wolff



"Gondok voltak a fékekkel, de nem tudtuk elmondani a versenyzőknek. Nico nagyon harcosan védekezett a végén, azt látni, hogy kis híján mindkét autónk összetörik, nem volt túl jó" - nyilakozta a Mercedes-főnök a Sky-nak. "Még nem tudom, hogy mit fogok nekik mondani, de ez könnyen lehetett volna egy kettős kiesés. Esztelen dolog volt."

"Egykiállásos taktikán voltunk Lewisnál, mert úgy gondoltuk, hogy számára ez az a stratégia, ami futamgyőzelmet hozhat" - beszélt a taktikáról Wolff. "Váltanunk kellett két kiállásra, ez pedig Nico mögé hozta őt. Ez sajnálatos, de ilyen a versenyzés" - tette hozzá. "Olyannak tűnünk, mint egy csapat idióta és ez tiszteletlenség azzal az 1500 emberrel, aki keményen dolgozik azon, hogy összerakja az autót. Ezért ennek véget kell vetni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: