DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Vettelék nem tudják, miért adta fel a gumi

Sebastian Vettel a 27. körben kiállni kényszerült az F1-es Osztrák Nagydíjon, mivel a célegyenesben szétrobbant a gumija, és falnak csapta a Ferrariját. A német erről az esetről beszélt a futam után.

Nem alakult jól a Ferrari számára a Red Bull Ringen rendezett verseny, mert Vettel kiállt, Kimi Raikkönen pedig csak azért állhatott fel a dobogó legalsó fokára, mert az élen a két Mercedes ütközött a drámai utolsó körben, és Rosberg autója megsérült. Az éllovas végül csak a negyedik pozícióban látta meg a kockás zászlót, miután Verstappen és Raikkönen is megelőzte.

Vettel tanácstalanul állt a riporterek elé a kiesése után: „Elég kérdéses, miért volt baj a gumival. A mi döntésünk volt ­a hosszú etap az elejétől kezdve, mivel világossá vált a számunkra, hogy mindenkinek sokkal tovább tart a gumija élettartama, mint azt az elvárás diktálta a verseny előtt.”

A német így folytatta: „Végül is, 27 kör nem számít annyira soknak ezen a keveréken. Kimi több mint 20-at ment az ultralágyon, és voltak olyanok, akik még ennél is többet mentek a szuperlágyakon.”

 vettel_07.03.



A négyszeres világbajnok a baleset pillanatát és körülményeit is felidézte: „Egyszerűen a semmiből robbant szét a gumi. Nem adta jelét annak, hogy ez fog történni, minden normális volt a csapat szerint, nem lépett fel változás a tempóban sem egy körrel korábban. Nem látszott a jele a hibának, nem hagytam el sehol a pályát sem.”

Vettelt arról kérdezték, hogy a Ferrari egy kiállásos taktikát akart-e alkalmazni, egyértelmű válasz azonban nem érkezett a némettől: „Az ötletünk az lett volna, hogy addig menjünk, ameddig lehetséges, mivel tényleg mindenki többet ment, mint azt elvárta. Senki nem jött be az első 10 körben sem.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: