DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Végre stabilizálódhat a Sauber helyzete

A külföldi szaksajtó szerint megmenekülhet az F1 egyik legrégebbi középcsapata: úgy hírlik, Monisha Kaltenborn végre talált egy új befektetőt, ami megoldhatja a svájci istálló anyagi problémáit.

Hónapok óta cikkeznek a Sauber kilátástalan anyagi helyzetéről: a problémákat jól mutatja, hogy január óta egyszer sem sikerült időben elutalni a csapattagok fizetését. Az Autosport.com azonban úgy tudja, júniusban végre csúszás nélkül megérkezett a pénz a szerelők számlájára, ám ami ennél is fontosabb: úgy tűnik, hamarosan stabilizálódhat a svájci alakulat pénzügyi helyzete.

Sauber_Montreal_DPPI



Monisha Kaltenborn csapatfőnök már hosszú ideje tárgyalásokat folytat, hogy biztosítsa a Sauber jövőjét, s az említett szaklap úgy tudja, most végre sikerrel is járhat. Ha minden igaz, új befektető kerülhet az istállóhoz, amely annak tulajdonosi hátterét is átrendezheti. Amennyiben az üzlet megvalósul, Kaltenborn maradhat a csapatfőnöki pozícióban. Az egyeztetések állítólag jelenleg is zajlanak, így a Sauber vezetője csak a pénteki edzésekre érkezhet meg a Red Bull Ringre.

A megállapodás komoly előrelépés lehet a hinwili egylet számára, amely többek között a szezonközi barcelonai tesztet is kihagyta amiatt, mert nem volt milyen újítást kipróbálni az autóján. Most azonban végre érkezhetnek fejlesztések – az évad kezdete óta először –: várhatóan épp a Hungaroringen debütálhat majd egy új első és hátsó szárny.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: