DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Megvétózná Vettel Ricciardo érkezését?

Ricciardo fejtette ki a véleményét a fenti kérdésről, aki egykor Sebastian Vettel csapattársa volt, és akinek a 2014-es szezonban sikerült a négyszeres világbajnoknál jobban teljesítenie.

Az ausztrál pilóta volt az egyetlen, aki jobb munkát végzett egy szezonban a német pilóta csapattársaként. Két évvel ezelőtt Daniel Ricciardo a világbajnoki összetett harmadik helyén végzett három futamgyőzelemmel és öt dobogóval, míg Vettel csak az ötödiken, aki csupán három harmadik pozíciót számlálhatott a neve mellett a legjobb eredményeként.

A 26 éves ausztrált arról kérdeztek, szerinte vajon Vettel megvétózná-e az esetleges érkezését a Ferrarihoz: „Igen, talán. De a pilóták általában bizonyítani szeretnék, hogy nem csak másodikok csapaton belül.”

Az ausztrál így folytatta a gondolatmenetét: „Ha kikapnak valakitől, mindig azt akarják, hogy ismét esélyük legyen, és hisznek benne, hogy ezt véghez is vihetik. Ismerem Sebet. Tudom, hogy biztos magában, nagyon jól vezet, tehát ha megkapja az esélyt, hogy újra legyőzhet, el fogja fogadni.”

vettel-ricciardo-dppi



A Red Bull versenyzője azonban leszögezte, hogy nem akar távozni jelenlegi csapatától: „Az egyetlen ok, amiért más felé szétnéznék, az a következő: harcban akarok lenni a világbajnoki címért folytatott küzdelemben. Nem mennék bele olyanba, ami ezt nem adja meg nekem. Őszinte voltam, amikor megkaptam a kérdést, hogy van-e valami kapcsolatom a Ferrarival. Mondtam, hogy nem, ezt csak a média találta ki. Sosem tárgyaltunk.”

Ricciardo egy csapat kedvéért mégis elgondolkodna a váltáson: „A Red Bull-lal leszek néhány évig ezután az idei után is, de ha ez mégsem így történne, akkor a Mercedes lenne az egyetlen, amelyik csapatra azt mondanám, hogy esélyes a bajnoki címért folytatott küzdelemre, az ő ajánlatukat elfogadnám.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: