DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Meghamisították Button nyilatkozatát

A McLaren versenyzője alaposan kifakadt az újságírókra, akik közül szerinte egyesek nem érdemlik meg hivatásukat. A fiatal F1-esekről szóló negatív véleménye nem úgy hangzott el, ahogy leírták.

„A fiatalok tanuljanak Schumachertől!” – ezzel a címmel közöltük minap azt a Jenson Button-nyilatkozatot, amelyben a 2009-es világbajnok nem alkotott túlzottan hízelgő véleményt a feltörekvő generációról.

Button szerint „több olyan pilóta van, akire ráfért volna még a tanulás a bemutatkozás előtt”, és az is elhangzott, hogy „nagyon kiszámíthatatlanok, mintha a Formula Reménytelen sorozatban vezetnének. Mindig reménytelennek tűnnek, az ilyen viselkedésen azonban már túl kellene lépni, mire az F1-be kerülnek.” A mezőny legidősebb tagja azt javasolta az ifjaknak, tekintsenek meg néhányat Michael Schumacher korábbi versenyeiből, és tőle vegyenek példát a kemény, de korrekt vezetésről.



Jenson Button is olvasta a sajtóban „saját” szavait, és olyannyira meghökkentette az eltérés attól, amit eredetileg mondott, hogy Twitter-oldalán fakadt ki a tényeket elferdítő újságírókra:

„Formula Reménytelen – Állítólag ez az idézet tőlem származik az F1 fiatal versenyzőivel kapcsolatban. Ez azonban teljes badarság, én sosem mondtam ilyet. Személy szerint úgy vélem, hogy a fiatal tehetségek a korukhoz képest hihetetlen munkát végeznek az F1-ben. Egyes újságírók nem érdemlik meg, hogy újságírók legyenek, ha ennyiszer kiragadnak megjegyzéseket a szövegkörnyezetükből, és még a szavakat is megváltoztatják, hogy illeszkedjen a cikkükbe” – írta a közösségi médiában Button.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: