DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Elsöprik a fiatalok az F1 veteránjait?

Raikkönen, Button és Massa alatt is nagyon "inog a kispad", érkezhet helyettük az utánpótlás - Perez, Hülkenberg, Bottas, Vandoorne mind-mind ugrásra készen várja a lehetőséget. Dönteni kell.

A veterán pilótákkal kapcsolatban sok a kérdőjel jelenleg, hiszen Kimi Raikkönen, Jenson Button, Felipe Massa, de még Fernando Alonso sorsa sem dőlt el - igaz, a spanyol pilóta valószínűleg továbbra is saját maga határozza meg a jövőjét. A többiekkel kapcsolatban viszont eltérőek a vélemények - Allan McNish, a korábbi Formula-1-es versenyző beszélt Raikkönen és Button helyzetéről.

"Szerintem a Ferrarinak váltania kell" - írta a BBC honlapján. "Már tavaly is meg kellett volna tenniük. Raikkönen már 37 éves lesz, ő a múlt világbajnoka, legjobb évei már mögötte vannak. Ő nyert utoljára világbajnokságot a Ferrarival, de mióta visszatért 2014-ben, a teljesítménye kérdéses, simán kikapott Alonsótól és tavaly Vetteltől is. Ugyan idén javult, de ez elég?" - tette fel a kérdést.

JensonKimi



"Szerintem nem az a kérdés, hogy Raikkönen elég jó-e, hanem hogy van-e más, aki jobb nála. Nico Hülkenberg kis híján odakerült a Scuderiához 2014-ben, de végül helyette vitték oda a finnt, Hülkenberg pedig egyszerűen gyengébb most, mint Sergio Perez. Perez még csak 26 éves, ő ott lehet a képben, volt már köze a Ferrarihoz és megvan a háttértámogatottsága is. Valtteri Bottas teljesítménye nem elég jó, szóba jöhet még Romain Grosjean is. Ricciardo lenne a legjobb, de őt nem tudják leigazolni, mint ahogy már Sainzot sem" - elemezte a helyzetet McNish.

"Szerintem a legjobb döntés Perez lenne, de vannak fiatal tehetségeik is, mint például a GP2-ben remeklő Antonio Giovinazzi" - jutott végül dűlőre.

"A McLarennél szerintem egyértelmű, hogy Vandoorne a jó döntés és nem Button. A brit maradni akar az F1-ben, de ez nem az ő döntése" - tért át a McLarenre McNish. "Vandoorne fiatal, tehetséges, remekül mutatkozott be, rögtön pontot szerzett és Japánból beesve megverte Buttont az időmérőn. Alonso és Button is jól teljesít, különösen előbbi, de Vandoorne túl tehetséges ahhoz, hogy hagyják eligazolni."

"Ha megy Button, akkor a Williamshez mehet, ahol a másik veteránt, Felipe Massát válthatja. Ez jó választás lenne a csapat részéről, de kérdés, hogy a pilótának megfelel-e, hiszen a Renault-motor javulásával és a Honda beharangozott fejlesztéseivel könnyen lehet, hogy a Williams hátrébb csúszik és ugyanúgy középcsapat lesz, mint most a McLaren."

"Ha ez mégis bekövetkezik, Massának lehet lehetősége a Renault-nál, ahol Magnussen helye valószínűleg biztos, de Palmeré aligha. Más kérdés, hogy Massa nem szeretne lassú autóban ülni, majd eldől, hogy a csapat tud-e fejlődni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: