DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Egyre nagyobb eredménykényszer a Ferrarinál

Sergio Marchionne úgy véli, időre van szükségük, hogy kiaknázzák az idei F1-es gépben rejlő lehetőségeket, ugyanakkor az elnök egyértelművé tette: záros határidőn belül hozni kell az eredményeket!

Túlzás lenne azt állítani, hogy eddig a Ferrari kedve szerint alakult a Formula-1 2016-os szezonja: bár többször is lett volna lehetőségük a győzelemre, rendre rossz taktikai döntéseket hoztak, más hétvégéken pedig egyszerűen nem volt meg a tempójuk ahhoz, hogy felvegyék a versenyt a domináns Mercedesekkel vagy akár a néha már őket fenyegető Red Bullokkal. Ráadásul tavaly ilyenkor már rendelkeztek futamgyőzelemmel is, ami idén egyelőre hiányzik az olaszoknál, Sergio Marchionne nyilatkozataiból pedig úgy tűnik, lassan az ő türelme is kezd elfogyni:

Ferrari_Vettel_Montreal



„Az eredmények nem jönnek egyik napról a másikra, időre van szükségünk, hogy kézzel fogható eredményeket tudjunk felmutatni, amire vélhetően 2017-ben fog sor kerülni” – ismerte el a Gazzetta dello Sport hasábjain, ugyanakkor hozzátette: „Minden a jövőről szól, ugyanakkor már most kellenek az eredmények.”

Marchionne azt is tudja, hol vannak elsősorban lemaradva a címvédő gárdához képest: „A Mercedes titka az autó stabilitásában rejlik. A Ferrari SF16-H teljesen új a 2015-ös verzióhoz képest. Bár a kinézet nagyszerű volt, a pályán olyan eredmények születtek, amelyek nem feleltek meg az elvárásainknak. Próbálunk előrelépni, hogy megértsük, mi kell ahhoz, hogy javuljon a teljesítményünk. Ez egy bonyolult autó.”

A maranellóiak elnöke szerint Jock Clear érkezése is elősegíti a csapat szakértelmének növekedését: „Vannak embereink, akik segítenek azokon a területeken, ahol szenvedünk” – fogalmazott Marchionne, aki kihangsúlyozta, hogy szerinte nem elavult a Ferrari vezetési struktúrája – még ha Gerhard Berger nemrég épp ezzel kritizálta is őt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: