DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Egy rajongó intheti le az Osztrák Nagydíjat

Ilyenre sem volt még példa az F1 történetében: vasárnap nem a versenyirányítás egyik illetékese, még csak nem is egy híresség lengetheti meg a kockás zászlót, hanem egy szerencsés szurkoló.

A Formula-1 történetében előfordult már néhányszor, hogy különleges személy intette le az adott futamot: a leghíresebb eset talán a 2002-es Brazil Nagydíjon történt, amikor a futball-legenda Pelé lemaradt arról, ahogy Michael Schumacher megnyeri a versenyt.

Most azonban nem egy híresség fogja meglengetni a kockás zászlót Spielbergben, hanem a Red Bull Ring promótereinek köszönhetően egy szerencsés szurkoló. Az Osztrák Nagydíj szervezői ugyanis megállapodtak az FIA-val és Charlie Whiting versenyigazgatóval, hogy egy soha vissza nem térő akció keretein belül lehetőséget adnak egy rajongónak, hogy életre szóló élményben részesüljön.

ausztria_2015_dppi



Persze a jegyeladások fellendítése is ott áll a háttérben, hiszen azok esélyesek erre, akik rendelkeznek belépővel a hétvégére, s a szurkolói zónában felállított sátorban meglengetik az oda kihelyezett kockás zászlót, és erről fotót vagy videót is készítenek. A kiválasztott aztán találkozik Whitinggal, aki ellátja majd a szükséges instrukciókkal.

A Red Bull pilótáinak tetszik a kezdeményezés: „Szerintem nagyszerű, hogy egy rajongó intheti le nekünk a versenyt Ausztriában. Ha gyerek lennék és megadatna nekem ez a lehetőség, a felhők felett járnék a boldogságtól. Ez is egy módja annak, hogy közel hozzuk a sportot a szurkolókhoz. Úgy vélem, ez egy jó kezdeményezés, és a kezdete sok hasonló apró gesztusnak” – idézi Daniel Ricciardo szavait az Autosport.com szakoldal, míg Max Verstappen a következőket mondta el erről: „Úgy gondolom, ez egy kiváló lehetőség a rajongóknak arra, hogy kicsit közelebb kerüljenek az F1-hez, a kockás zászló belengetése pedig egy különleges pillanat.”

Nem ez az egyetlen különleges kezdeményezés a hétvégi osztrák viadalon: csütörtökön három véletlenszerűen kiválasztott rajongó a biztonsági autóba ülhet be Bernd Maylander mellé, aki körbe is viszi őket a Red Bull Ringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: