DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ricciardo: A Red Bull továbbra is esélyes idén

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája szerint még nem lefutott a 2016-os szezon csapata számára, mivel sok olyan jelet vélt felfedezni, ami a tavalyi évben még nem volt meg az energiaitalos gárdánál.

Bár a Mercedes nyolc futamból hetet megnyert, a Red Bull továbbra is bizakodhat egy jó folytatásban, hiszen az utóbbi versenyhétvégéken a Ferrari mellett a briteké volt a másik csapat, akik a címvédő német alakulat győzelmeit veszélyeztették. Barcelonában Verstappen révén elsőséggel is rendelkeznek.

Ricciardo szerint bármi megtörténhet a szezon hátralévő felében: „Azt hiszem, még nem fogom azt mondani, hogy a bajnokságnak vége, mert még a szezon felénél sem járunk. Még nyerhetnénk legalább egy versenyt, mielőtt az idény véget ér. De vajon elérhetünk 6 vagy 8 győzelmet, és visszatérhetünk a bajnoki küzdelembe? Talán nem. Ez még határozottan távol áll tőlünk.”

Az ausztrál elmondta, mikorra várja az előrelépést a csapatától: „Nyilván a célunk az, hogy felérjünk a csúcsra egy bizonyos ponton, nagyon boldog lennék, ha már ez 2016-ban is bekövetkezne, és akkor 2017-ben már megfelelő helyen harcolhatunk.”

 Dppi_ricciardo_06.29.



A 26 éves pilóta elárulta, miért reménykedik az előrelépésben: „Tavaly ilyenkor nem voltunk kedvező helyzetben, ez biztos. De mostanra ez megváltozott. Senkit nem láthatnak távozni tőlünk, így még mindig nagyon jó aerodinamikai szakembereink és mérnökeink vannak, ami egy elég pozitív dolog. Amikor az emberek távozásokról beszélnek, azt gondolhatják: 'a hitét is elveszítette a csapat'. De mindenki marad, Adrian Neweynak is van még egy kis ideje a szerződéséből, ami miatt bizakodhatunk.”

Az ausztrál így zárta gondolatait: „Most láthatja mindenki, hogy remekül működik a gépezetünk, és azt hiszem a következő év igazán érdekes lehet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: