DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hivatalos: Ő vezeti az egyik Toro Rossót 2017-ben

Sok találgatás övezi a Toro Rosso jövő évi üléseit: vajon a jelenlegi két pilóta marad az istállónál, vagy egy újabb ifjú tehetségnek szavaznak bizalmat? Az egyik hely sorsa most eldőlt.

A Toro Rosso az Osztrák Nagydíj előtti szerdán – ez a Red Bull hazai versenye – jelentette be, hogy Carlos Sainz jövőre az alakulat tagja marad, így harmadik Formula-1-es szezonját is az utánpótlás-nevelő istállóban tölti, annak ellenére, hogy más csapatokkal is kapcsolatba hozták, köztük a Ferrarival. A szerződésében szereplő opcióval élve a Red Bull még egy évre másodcsapatához kötötte a 21 éves versenyzőt, számolt be a motosport.com.

 



„A hét elején döntöttünk úgy, hogy élünk az opcióval, így a Red Bull mellett van elkötelezve a következő 12 hónapra. Lehetőségünk van oda helyezni, ahova akarjuk” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke egy sajtóeseményen, hozzátéve, hogy Max Verstappenéhez hasonló előléptetésre azért nem kell számítani: „Jelenleg a Toro Rossónál szerepel, és itt is marad jövőre. A Red Bull Racingnél biztosított a következő két és fél évünk, így csak luxusprobléma, hogy ő is velünk van.”

Horner kitartott amellett, hogy a Toro Rosso másik autóját jövőre is Danyiil Kvjat fogja vezetni, még ha az idei év eseményei alapján az orosz pilóta váltása sokkal indokoltabb is lenne. „Meglepődnék, ha más lenne a csapattársa. Úgy gondolom, Dani Kvjat fejlődése folytatódik, kezd magára találni, nyilvánvaló jelölt pedig nem kopogtat az ajtón, aki garantáltan elvihetné az ülést” – magyarázta a brit csapatvezető.

Carlos Sainz maradása az első 2017-re vonatkozó bejelentés (leszámítva persze azokat, akik eleve többéves szerződéssel vannak csapatuknál). A spanyol versenyző nehéz, gyakori műszaki hibákkal sújtott újonc szezonja után idén kezd egyre stabilabb teljesítmény nyújtani, a szezon első nyolc versenyén 18 pontot gyűjtött, ugyanannyit, mint az egész 2015-ös idényben. Ezzel a pontverseny 14. helyét foglalja el.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: