DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas szabadulni próbál menedzsereitől

A Williams finn pilótája a saját kezébe veszi F1-es jövőjének sorsát – ez azért is érdekes, mert eddig olyan figurák segítették, mint Mika Hakkinen és Toto Wolff.

Valtteri Bottasnak eddig nem nagyon volt szüksége menedzseri munkára a Formula-1-ben, a 27-et rövidesen betöltő finn versenyző ugyanis a kezdetektől fogva a Williamsnél versenyez, amely már évekkel bemutatkozása előtt beválasztotta utánpótlás-nevelésébe. Ennek ellenére komoly menedzsment áll mögötte, amelynek tagja a Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff, a kétszeres finn világbajnok, Mika Hakkinen, valamint Didier Coton, aki korábban Hakkinen pályáját is egyengette.



A versenyző a finn Turun Sanomat lapnak azonban most meglepő nyilatkozatot tett: bár nem szakít a menedzsmenttel, saját kezébe veszi F1-es jövőjének irányítását – így egy lehetséges csapatváltásról maga fog tárgyalni, míg kisebb ügyeit továbbra is képviselőire bízza.

„Minden korábbi menedzserem megvan, de kicsit nagyobb mértékben intézem a saját dolgaim” – fogalmazott a lapnak Bottas. Mikor arról kérdezték, ennek köze van-e egy átigazoláshoz 2017-ben, azt válaszolta: „A helyzet ugyanaz, mint korábban volt.”

Érdekes, hogy egy volt finn F1-es, Mika Salo néhány napja azt mondta, Bottas nem a Ferrarinál köthet ki – amely csapat ülésére tavaly komoly esélyesnek tűnt –, hanem inkább a Mercedesnél. Magyarázatként épp Wolff személyére mutatott rá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: