DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ferrari: Őrültség lenne 2017-re koncentrálnunk

Bár több istállóról is úgy hírlik, rövid időn belül a jövő évi F1-es autó tervezésére irányítják figyelmüket, az olaszok nem tartoznak közéjük: a csapatfőnök az idei gépet szeretné gyorsabbá tenni.

Meglehetősen vegyes a Ferrari 2016-os szezonjának megítélése eddig: bár az eddigi nyolc versenyből héten legalább az egyik versenyzőjük dobogóra állhatott, s összességében a legtöbbször ők tűnnek a második erőnek a nagydíjhétvégéken, a tavalyi évvel ellentétben még nincs futamgyőzelmük. Sokak szerint azonban a maranellóiak akár többször is nyerhettek volna idén, ha jobban taktikáznak vagy nem éri utol őket a balszerencse, s egyelőre az istálló vezetése sem tett le arról, hogy még idén komolyabb eredményeket érjenek el:

Vettel_Ferrari_Baku



„Abban a helyzetben, amiben most vagyunk, őrültség lenne a következő évről beszélnünk” – válaszolta arra a kérdésre Maurizio Arrivabene, hogy a viszonylagos sikertelenség miatt elkezdenek hamarabb 2017-re figyelni. „Van ugyan hátrányunk a Mercedesszel szemben, de nem vagyunk messze tőlük, szóval az idei évre kell koncentrálnunk. Azokra a területekre fókuszálunk, ahol gyengék vagyunk, s megpróbálunk fejlődést elérni. Ezt fogjuk most tenni.”

A Ferrari főnöke egyébként elégedett a csapata által mutatott fejlődéssel: Arrivabene szerint különösen az erőforrás terén sikerült előrelépniük. Muszáj is volt javulást elérniük, hiszen a 32-ből 28 fejlesztési zsetont már fel is használtak, így már csak négy maradt az évad hátralévő részére.

„Ahogy azt láthattuk Kanadában, a motor tűnik az egyik erősségünknek” – vélekedett Arrivabene az Autosport.com hasábjain. „Más területeken még tovább kell dolgoznunk, mivel úgy látszik, ez az autó eléggé érzékeny a beállításbeli változtatásokra. A versenytempónkon sokat dolgoztunk Bakuban, és a végére jobb is lett. Még nem tökéletes, de ez az egyetlen kétségem van mindössze, mivel az alapján, amit Bakuban láttam, mindkét pilótánk fantasztikusan teljesített. Az autónknak kell még kicsit javulnia.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: