DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Rosberg: Utol fogom érni Hamiltont

A Mercedes német pilótája mindkét pénteki edzésen elmaradt F1-es csapattársától, ráadásul a második gyakorláson műszaki hiba is hátráltatta, a vb-éllovas ennek ellenére nem aggódik az időmérő előtt.

Míg Lewis Hamilton mindkét pénteki szabadedzést az élen zárta a Formula-1-es Európa Nagydíj első napján, addig kollégájának, Nico Rosbergnek meg kellett elégednie a második helyekkel. A 2016-os idényt négy győzelemmel kezdő, ám az utóbbi hetekben a fonalat kissé elveszítő német hátránya ráadásul tetemes volt háromszoros világbajnok társához képest: a délutáni tréningen csaknem hét tized választotta el egymástól a Mercedes két pilótáját. A pontversenyben már csak kilenc egységnyi előnnyel rendelkező Rosberg ennek ellenére sem aggódik, ám azzal ő is tisztában van, hogy van mit ledolgoznia, ha fel akarja venni a versenyt Hamiltonnal a hétvégén:

Rosberg_Baku_péntek



„Nyilvánvaló, hogy vár rám némi munka, Lewis meglehetősen gyors volt pénteken” – idézi a németet a Motorsport.com szakoldal. „Hátrányban voltam amiatt, hogy délután a közepes gumikon futottam, míg Lewis végig a lágyabbakat használta, ezért ő gyorsabb tempóra volt képes. Ez kicsit hátráltatott, de egyik hétvégén így dolgozunk, a másikon úgy, s különösen egy új pályán kerülhet ez sokba. Ugyanakkor szombaton még sok időm lesz arra, hogy dolgozzak az egykörös tempómon, szóval oda fogok érni.”

Rosberg pénteki napját tovább nehezítette, hogy a második edzés végén műszaki hiba miatt kénytelen volt leparkolni az autóját, ezzel pedig értékes időt veszített Hamiltonhoz és többi ellenfeléhez képest, ám a vb-éllovast ezt sem aggódja túl: „Nagyon hosszú időnek tűnt, amíg ott ültem a kempingszékben. Nem volt ideális helyzet. De így is sikerült teljesítenem a tervezett etapomat megtankolt autóval, elvégeztük a kívánt munkát, szóval nem vesztettem sokat. A motor már elég öreg, s bár még nem tudom, mi volt a pontos probléma, ez nem okoz gondot.”

A német versenyző egyébként egy érdekes dologra is felhívta a figyelmet a szombat délutáni kvalifikációval kapcsolatban: „A szélárnyék hatása meglehetősen nagy a bakui pályán, szóval ha kapsz egyet az utolsó körödben, akkor nagyon jól járhatsz” – utalt a rendkívül hosszú célegyenes következményeire Rosberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: