DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Még mindig potyognak a szárnyak a Haasról

A Haas első futamokon látott kirobbanó formája lassan a múlt homályába vész, hiszen a csapat tovább küzd néhány olyan alapvetőnek tűnő problémával, amelyeket nem tudnak megoldani.

Az ismét a mezőny második feléből rajtoló Romain Grosjean a Kanadai Nagydíj első felében a pontszerző helyek közelében loholt, ám versenyét a szokásos gumimelegítési gondok mellett az tette tönkre, amikor autójáról minden komolyabb indok nélkül leszakadt az első vezetőszárny. A Haasnál ez visszatérő probléma, hiszen már a szezonelőtti teszteken, majd pedig a bahreini és a spanyol futamon is hátráltatta őket ilyesmi.

Dppi_00116007_702



„Elveszítettük az első szárnyat, ami elég bosszantó. Idén már negyedszer történt ilyen. A verseny elején ugyan volt egy kis koccanásom, ami talán nem tette könnyebbé az életünket, de utána kell néznünk ennek a dolognak. Az a harmadik kiállás ugyanis mindent lenullázott, amiért addig küzdöttünk” - bosszankodott a francia.

„De azért sok pozitívumra is visszatekinthetünk. A virtuális biztonsági autó előtt az első etap nagyon jól alakult, hiszen elég gyorsan zárkóztunk fel a Force Indiára és a McLarenre. De aztán jött a VSC, a gumik elveszítették a hőmérsékletüket és elkezdtünk szenvedni.”

Esteban Gutierreznek más jellegű nehézségei voltak, így ő is lemaradt a pontszerzésről. Az egész hétvégén betegeskedő mexikói elmondása szerint a futam napján jutott el a legnehezebb fázisba.

„Nagyon kemény verseny volt ez számomra. Nem éreztem magam túl jól, így elég fájdalmasan ment minden. Megfáztam, lázam volt, a fejem is fájt, aztán a verseny során a hasam is görcsölni kezdett, szóval minden fékezés olyan volt, mint a ****. Tényleg szörnyű volt, nem mondanám, hogy túlságosan élveztem a versenyt” - nyilatkozta Gutierrez, aki a 13. helyen ért célba, két kör hátrányban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: