DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Vettel szerint Hamilton túl gyors volt

A négyszeres F1-es világbajnok a második hellyel is elégedett, úgy véli, hogy a fejlődésük egyértelműen látszik, ez pedig sokat jelent - a gumik másként viselkedtek, mint ahogy gondolták.

Sebastian Vettel egészen elképesztő rajtja sem volt elég ahhoz, hogy a Ferrari megszerezze idei első győzelmét, a csapat kétkiállásos taktikája nem jött be - a német pilóta nem tudta megelőzni Lewis Hamiltont, így be kellett érnie a második hellyel. 

"Lewis egy kicsit túl gyors volt, ez volt a probléma" - magyarázta mosolyogva a vereség okait a négyszeres Formula-1-es világbajnok. "Ezzel együtt jó hétvégét teljesítettünk és igazán izgalmas volt ez a futam" - tette hozzá viszonylag elégedetten Vettel. Ezzel a második hellyel egyébként már a harmadik pozíciót foglalja el a pontversenyben és Nico Rosberggel szemben ő is csökkentettte a hátrányát.

VettelMontreal



"Jól rajtoltam és végig keményen nyomtam. Jó ez a második hely, látszik a fejlődés és az nyilvánvaló, hogy erősebbek vagyunk, ami mindenképpen jó. A gumik talán egy kicsit másként viselkedtek, mint ahogy számítottunk rá, de ezt már nem tudjuk meg" - magyarázta a helyzetet Vettel.

"Sokkal jobb így versenyezni, már pénteken remek volt a hangulat, lehet, hogy csak itt kellene versenyeznünk" - dicsérte meg a montreali közönséget  Hamiltonhoz hasonlóan a német pilóta is.

"Nagyon elégedett vagyok a mai nappal és az eredménnyel" - nyilatkozta a dobogó harmadik fokán záró és remek versenyt produkáló Valtteri Bottas. "A stratégiánk nagyon jó volt és az egész nap jól alakult. A bokszban is minden rendben volt, jól időzítettünk mindent és az autó is remekül működött" - lelkendezett érthető okokból a finn pilóta.

"Én is szeretném megköszönni ezt a hétvégét Montrealnak, nagyon kedvesek voltatok az elmúlt napokban" - emelte ki a szurkolókat Lewis Hamilton és Sebastian Vettel után ő is. "A csapat is remek munkát végzett, köszönöm nekik és én is jól teljesítettem".

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: