DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg csak a Red Bull-lal számol Kanadában

Amilyen tökéletesen alakult az első négy verseny, Monaco után annyira nehéz helyzetben van Nico Rosberg – az F1-es Kanadai Nagydíjon kötelező jó eredményt elérnie. Érdekes, hogy a rivális csapatok közül csak a Red Bullt említette meg, a Ferrarit nem.

Néhány héttel ezelőtt, az Orosz Nagydíjat követően egészen megnyugtatónak tűnt az addigi összes versenyt megnyerő Nico Rosberg 43 pontos fölénye. Két futammal később azonban a különbség már csak 25 egység, a Monacói Nagydíj pedig – Lewis Hamilton győzelmével és Nico Rosberg csupán 7. helyével – megmutatta, milyen könnyen el tud párologni egy ekkora különbség.



„Számítottam is rá, és fel is készültem néhány nehéz versenyre a zseniális szezonkezdet után. Ez az a terület, ahol a tapasztalatom segíteni tud” – mondta Rosberg a Mercedes előzetes sajtóközleményében. A versenyző maga is utalt rá, az elmúlt két futam után ismét erős eredményre lesz szüksége: „Remélem, hogy az utolsó nagydíjon kifogytam az összes balszerencsémből, ezért innentől ismét előre és felfelé vezet az út! Várom az előttem álló utat, először Bostonba megyek egy szponzori eseményre, aztán onnan Kanadába. A pálya nagyszerű, és biztos vagyok benne, hogy az autónk is remekül fog dolgozni ott.”

Ezután tért ki Rosberg a lehetséges ellenfelekre – és csak az elmúlt futamokban formába lendülő, Spanyolországban Max Verstappennel győztes, Monacóban Daniel Ricciardóval az első helyről épphogy lemaradó, új Renault-motorban bízó Red Bullt említette meg, a Ferrarit nem. „Érdekes lesz látni, hogy ezúttal hol áll majd a Red Bull. Reméljük, hogy ismét előttük leszünk egy kicsivel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: