DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Verstappen dobogóval feledtetné ütközéseit

A barcelonai győzelem után a monacói hétvége borzalmasan alakult az ifjú holland számára, aki az F1-es Kanadai Nagydíjon az új motor segítségével javítana. Ricciardo is már alig várja Montrealt.

Max Verstappent a Spanyol Nagydíj előtt ültették át a Red Bullba, s akkor azonnal meg tudta nyerni első futamát új csapatának színeiben. A monacói hétvége azonban már nem a sikerekről szólt a 18 éves versenyző számára: a Formula-1 legfiatalabb futamgyőztese háromszor is a falnak ütközött a hercegség utcáin. Az előttünk álló hétvégén Kanadába látogat a mezőny, ahol szintén közel lesznek a falak, ám Verstappen nem fél tőle, hogy megismétli múltkori hibáit, sőt az új és erősebb Renault-motornak köszönhetően, amelyet immár ő is megkap, kifejezetten jó eredményekben bízik:

Verstappen_Monaco_DPPI



„A pálya igencsak különleges: számos hosszú egyenes található rajta, amelyeket aztán lassú és alacsony tapadású kanyarok követnek, így meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt a beállítások terén” – fogalmazott a holland pilóta. „Szeretem a hajtű előtti kemény féktávot, ahol rendre sok ember néz minket és szurkol nekünk. Nagyon közel vagyunk a falakhoz, így speciális érzés vezetni ezen a pályán. Remélhetőleg a továbbfejlesztett motornak köszönhetően jó versenyünk lehet. Megpróbáljuk célba venni a dobogót.”

Csapattársa, Daniel Ricciardo kezéből a csapat hibája miatt csúszott ki az első hely Monacóban, ám az ausztrál szavaiból úgy tűnik, kezdi túltenni magát a történteken. A bajnokságban harmadik helyen álló versenyző nagy lelkesedéssel várja az egy hét múlva esedékes viadalt, ami nem meglepő, hiszen 2014-ben ott aratta karrierje első győzelmét.

„Imádom Kanadát, imádom Montrealt, a város nagyszerű, és a pálya is roppant élvezetes. Nagyon kedvelem az ottani embereket, nagyon barátságos a város: egyértelműen ott van az öt legjobb verseny között” – mondta Ricciardo, hozzátéve, hogy ebből a szempontból hasonlít hazai nagydíjára. „Ez egy olyan pálya, ahol igazán átdobálhatod az autót a sikánokon, ami igazán jó móka. Imádom a versenyt, és mivel itt szereztem az első győzelmemet, Kanada mindig különleges lesz számomra. Sajnos tavaly talán az egész szezon legrosszabb futamát teljesítettem itt, de remélem, idén sokkal jobban szerepelhetek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: