DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Wolff: Volt néhány nehéz percünk Hamiltonnal

Toto Wolff úgy érzi, Lewis Hamiltonnak, a Mercedes F1-es versenyzőjének kijárt már a győzelem a Monacói Nagydíjon, miután a szezon eleje meglehetősen nehezen indult számára.

Habár Nico Rosberg indult előnyösebb pozícióból a Monacói Nagydíjon, ám a csapat utasítására át kellett adnia helyét Hamiltonnak, aki végül meg is nyerte a versenyt. A brit páratlan öröme megalapozott volt, ugyanis győzelmével 24 pontra zárkózott fel Rosberghez. Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója úgy nyilatkozott, az utóbbi időszak nem volt könnyű számukra, ám örül, hogy végül minden jól alakult, és most világbajnok versenyzője is elégedett lehet.

 Wolff



„A szezon kezdeti nehézségei jobbá tették őt. Így még erősebb a kötődésünk” – nyilatkozott Wolff. „Az elmúlt néhány hét megerősítette őt és a kapcsolatunkat is. Én így érzem. Ha valakivel együtt nehéz időkön mentek át, akkor az építi a kapcsolatot, és sokkal erősebbé váltok. Nagyon sokat beszélgettünk, és volt néhány nehéz pillanatunk, de végül így kellett történnie. Szüksége volt már erre a győzelemre.”

 

 

Wolff korábban már elmondta, hogy Rosberg elismerésre méltó cselekedetet hajtott végre, amikor elengedte maga mellett csapattársát – a Mercedes-főnök örül, hogy a német is hozzájárult Hamilton győzelméhez. „Bár Nicónak nem ment jól, egy kis megkönnyebbülés, hogy Hamiltonnal megszereztük ezt a győzelmet, miután ilyen szörnyű balszerencse-széria érte” – mondta. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: