DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kiváló volt a McLaren stratégiája Monacóban

Jenson Button elégedett a csapata teljesítményével, hiszen tökéletes taktikát alkalmaztak, aminek köszönhetően kilencedik lett, az autó vizes körülmények között viszont vezethetetlen volt számára.

Nemcsak Button, hanem Alonso is a legjobb tíz között végzett. A spanyol kétszeres világbajnokot ráadásul az ötödik helyen intették le a futamon. A brit veterán pozitívan értékelhette a wokingi alakulat mögött álló hétvégét.

A 2009-es szezon világbajnoka azonban nem érezte végig jól magát a versenyen: „Az autó szinte vezethetetlen volt az első vizes körökben – szenvedtünk a hátsó gumik felmelegítésével, és emiatt folyton blokkoltak a fékezésnél, ami egy kicsit ijesztőnek hatott számomra.”

 Button_05.31.



A brit pilóta nem győzte dicsérni az istállóját a jól sikerült taktika miatt: „Az átmeneti gumikra talán a legjobbkor váltottam. Úgy érzem, remekül sikerültek a kerékcserék, de ez rövid ideig volt csak előny, és amikor már mindenki cserélt, nem érződött túl nagy különbség. A bokszkiállásokat tehát remekül időzítettük, mégis vesztettünk egy kis időt, amikor forgalomba kerültünk, ami egyáltalán nem segített az előrelépésben.”

Button elégedetten zárta nyilatkozatát: „Nem szereztünk volna ennyi pontot száraz körülmények között, tehát ez mindenképpen jó szerzeménynek minősül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: