DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Felfigyelhet egy topcsapat Sergio Perezre?

Monacóban a verseny legjobbjának választották a Force India versenyzőjét, aki minden évben feltűnik a dobogón, érzése szerint pedig már most készen állna, ha egy F1-es nagycsapat őt akarná.

A mezőny mexikói versenyzője harmadik szezonját tölti a Force Indiánál, és eddig minden évben gyűjtött egy dobogós helyet – a korábban nagy ígéretnek tartott csapattársnak, Nico Hülkenbergnek ez még egyszer sem sikerült. 2016-os pódiumát a versenynaptár egyik legrangosabb helyszínén, Monacóban érte el. Perez pályafutása során egyszer versenyzett élcsapatnál, 2013-ban a McLarennél, az eredménytelen szezon után azonban távoznia kellett az istállótól. A 26 éves versenyző úgy érzi, felkészült rá, hogy ismét egy nagy alakulatnál folytassa.



„Remélem, nem csak ez az eredmény volt üzenet, hanem az is, amit az elmúlt években csináltam. A McLarennél igazán sanyarú időszakot töltöttem, és úgy tűnik, arra mindenki emlékszik, de a Saubernél és Force Indiánál eltöltött időre senki sem” – beszélt Perez arról, hogy a monacói dobogó felkelthette-e az érdeklődők figyelmét.

„Annyit tehetek, hogy folytatom a munkám, olyan jól végzem, amennyire tudom, fejlődök versenyzőként. Úgy gondolom, az elmúlt években sokat sikerült javulnom. Minden tekintetben komplettebb versenyző vagyok, a kvalifikációt, versenyt, tempót, tapasztalatot illetően. Így ha valaha is lehetőség támad, készen fogok állni rá. Ha nem, tovább folytatom a munkát.”

A Sky Sports megemlíti a Ferrarinál támadó lehetséges év végi üresedést: a Scuderiával az elmúlt években számos versenyzőt szóba hoztak, Perezt azonban – aki mclarenes éve előtt a maranellói versenyzői akadémia tagja volt – eddig nem. Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese a lapnak viszont arra utalt, rövidesen újabb szerződést köthetnek a mexikói pilótával, aki nagyon elégedett a csapatban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: