DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ez volt Hamilton egyik legnagyobb győzelme?

Egy másik F1-es világbajnok szerint igen: Damon Hillt a monacói győzelem Ayrton Senna legendás doningtoni sikerére emlékezteti. Elsősorban a Mercedes-pilóta bátor gumitaktikáját dicséri.

Lewis Hamilton pályafutásának egyik leghosszabb nyeretlenségi sorozata szakadt meg Monacóban: a 2015 októberi USA Nagydíj óta első győzelmét szerezte meg hétvégén az egész nagydíj során kiváló tempót diktáló, nála esélyesebbnek tűnő Daniel Ricciardóval szemben. A nagy győzelem fontos löketet adhat Hamiltonnak, aki lendületbe kerülhet az idén már négy versenyt megnyerő, de Monte-Carlóban küszködő Nico Rosberggel szemben a bajnoki csatában – csak ezen a hétvégén 19 pontot sikerült ledolgoznia.

„Valószínűleg a valaha volt legjobb győzelmeinek egyike. Ayrton doningtoni versenyére gondolok, amelyen kevesebbszer állt ki az ellenfeleknél” – mondta a Sky Sportsnak Damon Hill, aki a szóban forgó 1993-as nagydíjon, Senna egyik leghíresebb győzelménél második lett. „Lewis csak egyszer állt ki, végigment az esőgumikon, aztán slickekre váltott és ki tudta bírni velük. Lenyűgöző!”



Bár Hill úgy gondolja, a futam Ricciardóé lett volna, akinek bokszutcai esete „egyértelműen a győzelembe került”, nem győzte dicsérni Hamilton és a Mercedes kockázatvállalását a gumikat illetően. „Elég bátor volt ahhoz, hogy egy nehéz választás mellett kitartson” – mondta az 1996-os világbajnok.

Egy másik brit ex-F1-es, Johnny Herbert is azt méltatta, mennyire kézben tudta tartani a futamot Hamilton: „Azt látván, milyen sokáig maradt az esős gumikon, meg kellett állapítani, hogy fejben igen jól játszik. Addig kint maradt, amíg tudott. Igen, Ricciardo utolérte őt, de Lewis feltartotta. Nagyon szerencsés volt a Red Bull kiállásával? Az volt, de fantasztikus munkát is végzett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: