DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Rosberg: Ami jobban fájt, mint az elengedés

Egy nagyon kellemetlen csapatutasításnak kellett eleget tennie az F1 éllovasának, a fékhibákkal küzdő német számára azonban nem ez volt a legrosszabb a monte-carlói versenyen.

Nico Rosberg kezdte kedvezőbb rajtpozícióból a Monacói Nagydíjat a Mercedes két versenyzője közül, de miután láthatóan sokkal rosszabb volt tempója, mint a mögötte haladó Lewis Hamiltonnak, a csapat arra kérte, hogy engedje el a másik autót. Rosberg teljesítette a kérést – a háromszoros világbajnok meg is köszönte neki utólag, hogy úriember volt –, majd mialatt Hamilton megnyerte a versenyt, egészen a hetedik pozícióig csúszott vissza. Ezt nehezebb megemészteni, mint a kellemetlen csapatutasítást.

„Fájdalmas? Az érzet az autóban fájdalmasabb volt” – mondta az elengedést firtató újságíróknak Rosberg, akit a motorsport.com idéz. „Az volt a legrosszabb, teljesen hiányzott a magabiztosság a látott körülmények között. Monacóban pedig ez nem túl jó. Tehát a legfájdalmasabb része ez volt, mert felismertem, hogy ilyen érzet mellett nem leszek képes a győzelemért harcolni. Ez a második dolog volt a következmény.”



Rosberg, akinek világbajnoki pontelőnye 24-re fogyatkozott, arról is beszélt, hogy a Mercedes vizsgálatot indít a monacói küszködés ügyében: „Pillanatnyilag nincs magyarázatom. Elmondhatom, hogy a magabiztosság teljes mértékben hiányzott. Távol kellett maradnom a határtól, máskülönben a falban kötöttem volna ki. Amit tudok, hogy a fékgondjaim voltak a hőmérséklettel, elég nagyok, ez biztosan okozott problémákat. De túl korai arról beszélni, hogy ez volt-e minden vagy sem, nem tudok határozott következtetést levonni, elemzésre van szükségünk” – mondta a német pilóta.

Toto Wolff Mercedes-főnök úgy nyilatkozott, a háromszoros monacói győztes egyszerűen nagyon rossz napot fogott ki: „Sajnálom Nicót, zűrös versenyen esett át egy olyan autóval, amelynek nem volt meg a kellő tempója. Egy megcsúszott második kiállás pozícióba került neki a pályán, azután pedig Alonso mögé ragadva találta magát. Olyan volt, mintha az összes balszerencséje egyetlen napon gyűlt volna össze, ennek eredménye a hetedik hely lett.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: