DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Palmer csak utasnak érezte magát a kiesésénél

A Renault F1-es pilótája nem tudott mit tenni, megcsúszott a zebrán ötödik fokozatban és belecsapódott a falba - természetesen csalódott, de már csak Kanadával törődik.

A Monacói Nagydíj egyik legfurcsább kiesését a Renault pilótája, Jolyon Palmer produkálta, aki a célegyenesben (ami természetesen nem egyenes) csapódott neki a falnak - a lassítások alapján egy vizes zebrán csúszott ki alóla az autó. A versenyző szerint tehetetlen volt.

"Szörnyű volt a tapadás az safety car után és megcsúsztam. Elpörögtek a kerekek ötödik fokozatban az úton keresztülfutó fehér vonal miatt" - emlékezett vissza a történtekre Palmer a futam után. "Semmit nem tudtam tenni, egyszerűen csak utas voltam és egyenesen nekimentem a falnak. Ez rendkívül nehéz mert bár mind tudjuk, hogy a fehér vonalak ilyenkor csúsznak, de ott vannak mindenhol..." - magyarázta a pilóta.

PalmerMonaco



"Csalódott vagyok, mert szeretem ezt a pályát és korábban itt jó eredményeket értem el. Most viszont már csak előre tekintek, Kanadára, ezt a hétvégét pedig szeretném magam mögött hagyni" - jelentette ki Palmer. "Monaco nem hozott jót számomra idén, úgyhogy tovább kell lépnünk a következő futamra és jobb hétvégében bízni".

Palmerrel kapcsolatban az utóbbi hetekben egyre hangosabbak azok a pletykák, melyek szerint egyáltalán nem stabil a helye a Formula-1-ben - Kevin Magnussen rendszeresen jóval gyorsabb nála. A mostani hibáját persze meg lehet védeni, hiszen többek között Kimi Raikkönen vagy Max Verstappen is kiesett, de az biztos, hogy nem most győzte meg a vezetőséget arról, hogy ő a legjobb megoldás...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: