DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton megköszönte Rosbergnek, hogy úriember volt

Lewis Hamilton 19 pontot faragott csapattársával szembeni hátrányából Monacóban, de ehhez az is kellett, hogy az első körökben nála látványosan lassabb Nico Rosberg félreálljon előle. A brit nem is hagyta szó nélkül a gesztust.

Hamilton kezéből már a biztonsági autó kiállását követő első körökben kicsúszni látszott a győzelem lehetősége, hiszen az élen Daniel Ricciardo körönként több másodperccel húzott el a két Mercedestől, Rosberg ugyanis a vizes pályán nem találta a tempót, így feltartotta az előzéssel a nehéz körülmények - valamint a két héttel korábbi rossz emlékek - miatt próbálkozni nem merő Hamiltont. Végül a Mercedes kérésére húzódott félre a német a 16. körben, de akkorra csapattársa fejében már a legrosszabb eshetőség is megfogalmazódott.

Dppi_00116006_907



„Amikor Nico mögött haladtam, két forgatókönyv járt a fejemben. Az egyik az volt, hogy beragadok mögé, és egy nagyon hosszú verseny végén ugyanebben a pozícióban érek célba, a másik pedig, hogy valahogy megelőzöm, és legalább néhány ponttal többet szerzek nála. Aztán amikor végre sikerült elmennem mellette, onnantól beköszöntött a ’hammer time’” - mondta, kedvenc kifejezésének használatával.

Arra a kérdésre, hogy a futamot követően beszélt-e Rosberggel az elengedés körülményeiről, így felelt: „Megköszöntem neki, hogy úriember volt.”

Hamilton végül még éppen meg tudta tartani a vezetést, amikor a Red Bull elrontotta Daniel Ricciardo bokszkiállását, de győzelmi esélyeit elsősorban azáltal teremtette meg, hogy száradó pályán is életben tartotta az extrém esőgumikat, megspórolva ezzel egy bokszkiállást.

„Lassan közeledtem Danielre, de nem volt elég, hogy kettő-négy tizedeket hoztam rajta körönként. Amikor a bokszba állt, az élen találtam magam, de egyúttal nagyon feszült helyzetbe kerültem, hiszen a pálya száradni kezdett, és nem tudtam, hogy a gumijaim milyen gyorsan sülnek meg. Ő sokkal gyorsabb, friss intermediate-eken haladt, de valahogy sikerült őt feltartóztatnom” - idézte vissza a verseny kritikus időszakát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: