DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A bokszban nem a Mercedes a legjobb

A Williams szenzációs teljesítményt nyújt a kerékcserék során, 2016-ban még nem talált legyőzőre a grove-i F1-es istálló - Monacóban is rommá verték a mezőnyt ezen a téren.

A pályán nem hozza azt idén a Williams, amit az elmúlt két szezonban láttunk az autótól, a Mercedes-motor ereje már nem elég a riválisok ellen és hátrébb szorultak Felipe Massáék az erősorrendben - van azonban valami, amiben verhetetlen a csapat. Mégpedig a boxkiállásokban.

WilliamsBox



A grove-i F1-es istálló a 2016-os szezon eddigi összes (!) futamán megnyerte a leggyorsabb kerékcserék versenyét és a parádés széria a Monacói Nagydíjon sem szakadt meg. Papíron két és fél másodperc alatt kell kereket cserélnie egy csapatnak (ez számít igazán jónak), a Williams pedig Kínában és Barcelonában is megoldotta ennél rövidebb idő alatt, majd most Monacóban is sikerült a bravúr - öt tized másodpercet vertek a riválisokra. 

Érdekes, hogy Massa és Bottas legjobb kerékcseréi között egyetlen századmásodperc volt csupán a különbség és az első öt helyezett boxkiállásból négy a Williamshez fűződik - egyedül a Force India fért be közéjük. Íme a monacói lista:

1. Williams - Valtteri Bottas - 2,43 másodperc
2. Williams - Felipe Massa - 2,44 másodperc
3. Williams - Valtteri Bottas - 2,83 másodperc
4. Force India - Nico Hülkenberg - 2,9 másodperc
5. Williams - Felipe Massa - 2,92 másodperc
= Red Bull - Max Verstappen - 2,92 másodperc

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: