DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 11. szombat
F1

Renault: A főnököt nem érdekli, ki versenyez

„Nem is emlékem, ki nyert 2005-ben, 2006-ban vagy 2007-ben” – fogalmazott a Renault versenyigazgatója, utalva arra, hogy nem akarnak nagynevű F1-est az istállóban, mint például Fernando Alonso.

Érdekes a pilótahelyzet a Renault-nál, amely visszatérő szezonjára két fiatallal, Kevin Magnussennel és Jolyon Palmerrel vállalkozott. Bár a gyári csapatoknál nem bevett gyakorlat, több pénteki szabadedzésen is lehetőséget adtak tesztpilótáiknak, Szergej Szirotkin és Esteban Ocon már vezetett tréningen, a kanadai Nicholas Latifi pedig nemsokára szintén sorra fog kerülni. Fernando Alonso nevét többször szóba hozták a márkához való visszatéréssel, amellyel két világbajnoki címét nyerte, és már az is felmerült, hogy szezon közben a francia Ocon veszi át Palmer helyét. Frederic Vasseur csapatfőnök elmagyarázta, a Renault számára nem az a fontos, ki ül az autóban, hanem az, hogy sikerre vigye a csapatot:



„Az elképzelés az, hogy egy ponton a főnököm megkéri, mutassam az eredményeket. Ő nem foglalkozik azzal, hogy hívják a versenyzőket” – mondta Vasseur a dán Ekstra Bladet lapnak. „Ha egy nagy név kerül az autóba, az egy hétig jó neked, de végül minden az eredményekről szól. Ezért vagy a legjobbat teszed a kocsiba, vagy olyasvalakit, aki fejlődhet és a legjobbá válhat.”

A francia szakember finoman a Renault történetének egyedüli bajnoki címeit gyűjtő Alonso örökségének is odaszúrt: „Ha megnézik, fiatal versenyzőket teszünk az autóba. Számunkra a legfontosabb, hogy 2020 vagy 2021 világbajnokát találjuk meg, nem 2006-ét. Nem is emlékem, ki nyert 2005-ben, 2006-ban vagy 2007-ben. Először képesnek kell lennünk jó autót a versenyzők kezébe adni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: