DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hivatalos: Íme a monacói gumiválasztás

Rendkívül eltérő stratégiát láthatunk majd Monacóban, de alapvetően az idén bevezetésre kerülő ultralágy abroncsok vannak fölényben mindenkinél - az arányok azonban meglehetősen különbözőek.

A Pirelli kiadta a Monaói Nagydíj hivatalos gumiválasztását - ez alapján az élcsapatok nagyjából ugyanazt a stratégiát követik majd. A Mercedes és a Red Bull teljesen ugyanazt választotta (egy lágy, két szuperlágy, tíz ultralágy abroncs), míg a Ferrari egy-egy szettel kevesebb ultralágyat és eggyel több lágyat rendelt Vettelnek, valamint Raikkönennek.

A Williams viszont más úton jár, hiszen csak hét ultralágyat, viszont négy szuperlágyat használhat majd fel Massa és Bottas is, a Toro Rosso és a Force India viszont a lágy keverékből is hármat-hármat rendelt pilótái számára. Csapaton belül mindössze egy helyen van csak eltérés, a Renault-nál Kevin Magnussen tíz ultralágy, két szuperlágy és egy lágy, Jolyon Palmer ellenben eggyel kevesebb ultralágy és eggyel több szuperlágy keveréket szereltethet majd fel az autóra.



Gumik

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: