DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen egy másik liga, Kvjat menjen haza

Egy korábbi F1-es világbajnok szerint az orosz pilótának haza kellene mennie, miután Carlos Sainztól is kikapott - Gerhard Berger úgy véli, hogy Verstappen teljesítménye egyedülálló.

A múlt hét fő híre Max Verstappen és Danyiil Kvjat helycseréje volt, sokan nem értettek egyet a Red Bull döntésével, vagy inkább annak időzítésével. Ennek a tábornak adott csattanós pofont az ifjú holland pilóta, aki új csapatával töltött első hétvégéjén szenzációs teljesítményt nyújtott és megnyerte élete első Formula-1-es futamát - Kvjat ezzel szemben végig jóval lassabb volt újdonsült csapattársánál, Carlos Sainznál.

Azt mindenki tudta, hogy mindegyiküknek új lesz még az autó, de előzetesen inkább arra lehetett számítani, hogy a már több tapasztalattal rendelkező Kvjat fogja jobban megszorongatni másodéves csapattársát és nem a 18 éves Verstappen Daniel Ricciardót. Gerhard Berger, a korábbi F1-es pilóta egyértelműen válaszolt arra, hogy vajon Kvjat nyerni tudott volna-e ezzel a Red Bull-lal Verstappen helyében: "Nem. Az egy másik liga, amelyben Verstappen versenyez. Azt gondolom, hogy aligha tudta volna ezt megcsinálni".

VerstappenKvjat



Jacques Villeneuve, 1997 világbajnoka még ennél is keményebben fogalmazott. "Kvjatnak haza kell mennie, még Sainz is simán legyőzte" - mondta a motorsport-magazine-nak. "Ezzel szemben itt van Verstappen, aki szintén először ült az autóban és nyerni tudott vele, pedig Kvjat tapasztaltabb pilóta".

A motorsport-magazine közben már azt fejtegett: ha Kvjat nem tud nagyon hamar nagyon nagyot javulni, már jövőre érkezhet a jevére a GP2-ben remek teljesítményt nyújtó Red Bull-tehetség, a francia Pierre Gasly. Kvjat menedzsere már a helycsere után arról beszélt, hogy az orosz pilótának nincs visszaút és valószínűleg másik istállót kell keresniük a jövőben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: