DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

„K**** jó munkát végzek, de senki sem látja!”

Az F1-ben jelenleg főként a Ferrarik és Lewis Hamilton balszerencséjéről beszélnek, ám van valaki a mezőnyben, akit még tőlük is jóval több gond hátráltatott eddig: Esteban Gutierreznél kezd elszakadni a cérna.

Az újonc Haas egyelőre inkább egyautós csapatnak tűnik a Formula-1-ben, hiszen minden figyelem a pontokat szerző Romain Grosjeanra szegeződik. Noha a francia eddig tényleg gyorsabbnak tűnik Gutierreznél, valójában elég kevés összehasonlítási alapot találunk kettőjük között, ennek pedig az az oka, hogy a mexikói pilótát számos alkalommal sújtják különféle műszaki gondok, amelyek olykor az edzésidejét csonkítják meg, máskor pedig a futamon okoznak fennakadást.

Dppi_00116003_140



A Spanyol Nagydíj péntekjének második gyakorlásán Gutierrez ismét igen kevés munkát tudott elvégezni, mivel autójával elektronikai gondok adódtak, így a másfél óra nagyobb részét a bokszban ácsorogva kellett töltenie. A mexikói egyre bosszantóbbnak tartja, hogy képtelen egy tiszta hétvégét teljesíteni, ami szerinte már a megítélésére is negatív hatással van. Csalódottságában a Haas szerelőire és mérnökeire mutogat.   

„Tényleg szeretném magam kivonni ebből, hiszen nem az én felelősségem, hogy megjavítsam az autót. A csapatnak kell felülkerekednie a problémákon. Én azért vagyok itt, hogy olyan gyorsan vezessek, amennyire csak tudok, és ezt is szeretem csinálni. Nem valami jó a helyzet, mert kívülről nézve ez elég rossz versenyzőnek láttat” - bosszankodott Gutierrez az Autosportnak nyilatkozva.

„K**** jó munkát végzek belül, de ezt nem igazán látja senki kívülről, ez pedig azért egy kicsit frusztráló. Nem magam miatt aggódok. Én jelenleg nagyon jól érzem magam. A nyomás nem rajtam van, hanem azokon az embereken, akik felelősek a történtekért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: