DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Raikkönenék megvédték a „cigist”

A Ferrari F1-es csapatvezetőjének leváltásáról cikkezett nemrég a sajtó – két pilótája azonban kiállt Arrivabene mellett. Raikkönen szerint életében nem volt még ilyen jó főnöke, mint ő.

A 2014 végén a Ferrari csapatának élére kerülő Maurizio Arrivabene közelgő leváltásáról szólnak a pletykák, azaz a vörösök rövid időn belül a harmadik csapatfőnöküktől válhatnak meg Stefano Domenicali és Marco Mattiacci után. A „cigis” talán némiképp meglepő helyről kapott támogatást a sajtón keresztül: a rendszerint a vezetésen és az autón kívül semmiről nem szívesen nyilatkozó Kimi Raikkönentől.

ferrari_900_cs



„Ő a legjobb csapatfőnök, akivel valaha dolgom volt, szerintem pont megfelelő ember erre a feladatra és remek munkát végez” – idézi a finnt a motorsport.com. „A csapat... jók vagyunk együtt, el fogunk jutni oda, ahová szeretnénk, de ez nem mindig egyszerű” – tette hozzá 2007 világbajnoka, akivel Sebastian Vettel is egyetértett:

„Remek munkát végez, a csapat igazi vezére, s mindenkinek rendelkezésére áll, hiszen nemcsak a pályán, hanem Maranellóban is rengeteg időt tölt a csapattal. Tudom, hogy felmerült mostanság néhány pletyka, néhány sületlenség, én mindenesetre nagyon-nagyon örülök, hogy velünk van és nem mással.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: