DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Máris kitúrhatják a Renault pilótáit?

A Renault sietősen felállított új csapatában Kevin Magnussen és Jolyon Palmer is tudta, hogy szerződése nem egy életbiztosítás, de talán ők sem sejtették, hogy már a negyedik futamhétvégén megjelennek a trónkövetelők.

Ha nem lenne elég bajuk a pilótáknak a Renault vártnál gyengébb teljesítménye miatt, Szocsiban már több forrás is arról kezdett cikkezni, hogy akár az év vége előtt elveszíthetik ülésüket. Palmer helyével kapcsolatban a csapat tesztpilótáját, a Mercedes-nevelés Esteban Ocont hozták szóba, Magnussen fő ellenlábasa pedig a hétvégén Szergej Szirotkin lett, aki késői bejelentés után az első szabadedzésen át is vette tőle az autót.

Dppi_00116003_461



Noha nem valószínű, hogy a Renault jó döntésnek tartaná a közeljövőben mindkét pilótáját lecserélni egy újoncra, az ülés elvesztésének veszélye mégis ott lebeg Palmer és Magnussen feje felett. A dán mindenesetre az Ekstra Bladetnek adott nyilatkozatában viccelődött a helyzettel, szerinte ugyanis az utóbbi időkhöz képest komoly javulásnak számít, hogy egy hétvégén két szabadedzésen is elindulhat.

„Az időzítésről és a döntés helyességéről nem szeretnék beszélni. Ha úgy nézzük, már az is előrelépés számomra, hogy két edzésen pályára léphetek, hiszen ez több annál, mint amennyin Kínában részt vehettem” - utalt problémás hétvégéjére, ahol az edzésidő nagy részét a bokszban töltötte. „Az elmúlt év pedig végképp nem volt ideális, hiszen egyetlen kört sem kaptam.”

Magnussen elmondása szerint nem idegeskedik feleslegesen azon, hogy új pilóták toporognak a küszöbön. „A versenyzőkre mindig nyomást helyeznek az új, fiatal jövevények. Ez mindig is így működött, és ez a normális” - reagált a dán, aki tavaly maga is a pilótaülés várományosaként ténykedett a McLarennél, noha igaz, hogy ott végül mégsem adott neki újabb esélyt a csapat a bizonyításra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: