DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Button: Lewist eddig csak problémák hátráltatták

A McLaren F1-es pilótája, Jenson Button nyilatkozott egykori csapattársáról, Lewis Hamiltonról. Szerinte a mercedeses versenyző hamarosan vissza fog térni a tavalyi és két évvel ezelőtti formájához.

Az egyszeres világbajnok szerint csak a balszerencse és a problémák miatt ekkora a hátránya Hamiltonnak csapattársával, Rosberggel szemben. Button szerint a háromszoros világelső problémamentes hétvégéken verhetetlen lesz, és még messze nincs vége a bajnoki címért folytatott küzdelemnek.

A McLaren versenyzője így kezdte mondandóját: „Nem hiszem, hogy Nico minden versenyt meg tud nyerni. Csak meg kell néznünk, mennyire balszerencsés volt Lewis. Nem arról van szó, hogy Nico ne végezne fantasztikus munkát, vagy hogy Lewis borzasztóan teljesítene. Problémái voltak, és ezt Nico is tudja, és amint nem lesznek gondjai, futamokat fog nyerni.”

 Dppi_hami_butt_04.30.



Button azt is elmondta, hogy Hamilton nem szokta egyszerűen feladni a küzdelmet: „Lewis nem fogja negatívan vagy legyőzve érezni magát, mert tudja, hogy jóra fordulhat a dolog, és ismét nyerhet.”

A brit pilóta visszaemlékezett arra az időszakra, amikor egy csapatban szerepelt Hamiltonnal: „Ha én győztem egy futamon, amikor csapattársak voltunk, Lewis nagyon zaklatott volt. Az ember látta a viselkedésén, tudta, hogy így van, de a következő versenyen vissza tudott térni, nagyon gyors volt és várhatóan nyert is. Nem hiszem, hogy félelme lenne három forduló után, vagy bármennyit is vesztett volna a motivációjából. Nagyon magabiztos.”

Button szerint hamarosan eljön az idő, amikor Hamilton ismét remek formában lesz: „Már nem dolgoztam vele három éve. Biztos vagyok benne, hogy változott azóta, sokkal magabiztosabb is lett, mint akkor volt. Ha egyszer elkap egy jó rajtot, amit elég valószínűnek tartok, versenyben lesz, jól fogja érezni magát, és visszatér oda, ahol az elmúlt két évben volt. Lewis nagyon erős lesz Szocsiban, és amíg nem ütközik problémákba, nagyon gyors marad.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: