DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel lemásolná Raikkönen információit

A négyszeres F1-es világbajnok beszélt a Ferrari technikai gondjáról és a motorfejlesztésről is - szerinte most kevesebb az információjuk, de legalább nem pördült meg délután.

Sebastian Vettel a pénteki első szabadedzésen jó tempót diktált és úgy tűnt, hogy a Ferrari versenyképes lesz Szocsiban, ám a második gyakorláson egy technikai hiba miatt megállt alatta az autó és félbe kellett szakítania az edzést. Egyelőre pontosan nem tudják a maranellói istállónál, hogy mi történt, de dolgoznak a megoldáson.

VettelSochi



"Ez egy elektronikai meghibásodás volt, de azt egyelőre nem tudjuk pontosan, hogy mi történt. Abban egészen biztos vagyok, hogy megoldjuk a gondokat holnapra, de először meg kell értenünk, hogy mi is az" - nyilatkozta Vettel a Sky Sportsnak. A német pilóta emiatt jóval kevesebb kört tudott csak megtenni, mint csapattársa, Kimi Raikkönen, de a kevesebb információt hamar pótolhatják. "A garázs ezen felén most kevesebb az információ, főleg a hosszú etapokat tekintve, de másoknak megvannak ezek és le tudjuk másolni..."

A Ferrari az Orosz Nagydíjra egy továbbfejlesztett motorral és egy új első szárnnyal érkezett meg, de Vettel szerint egyelőre nem lehet megmondani, hogy ezek mennyire működnek. "Az egyensúly nem olyan volt, mint szeretnénk, igaz, a pálya is nagyon csúszós volt. Legalább most nem pördültem meg" - mondta a pilóta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: